Klairs Supple Preparation Unscented Toner Review - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: Klairs Supple Preparation Unscented Toner Review

30 November 2018

Klairs Supple Preparation Unscented Toner Review

Assalammualaikum

Today, I'm going to review the Klairs Supple Preparation Unscented Toner . Klairs satu jenama produk Korea yang banyak review baik-baik. I decide untuk cuba produk ni dimulai dengan toner. Sebenarnya dah dua bulan beli tapi baru hari ni nak review. Like what! Pemalasnya I ni nak review.

Sebenarnya, Klairs Supple Preparation Unscented Toner ni adalah the second version of the Klairs Supple Preparation Facial Toner. First version, adalah Klairs Supple Preparation Scented Toner, I tak pernah cuba lagi yang first version. Untuk versi yang lama Klairs letak semua jenis essentials oil. Tapi If you have sensitive skin, try avoid product yang ada essential oils. Sebab tu Klairs have this new unscented toner sebab dai dah buang segala jenis essential oils. Gittew!

Jadi, lets read.


Product name : Klairs Supple Preparation Unscented  Toner
Product Brand : Klairs
Product Type : Toner
Size : 180ml
Price : RM128 (its depends on the sales) 
Availabilty : Klairs Store Malaysia, Hermo.my, Marshear.my, Wishtrend.com

What it claims? 

- Non-irritating toner 
- Restores hydration to the skin
- It balances the skin's pH level
- Improves the effectiveness of the entire skin regime.
- It provides full hydration deep

How to use?

I just drop dekat into my finger dan apply into the whole my face. Sometimes, I terus tuang je kat muka. Ikut atas cara korang pakai. Tapi jangan apply banyak sangat kang nampak sangat kita ni pakai foundation. Apa-apa hal pun, goncang botol sebelum apply ye.

Packaging ?

Didatangkan dengan 180ml, berbotol plastik clear transparent bersama penutup yang kita kena pulas selepas dan sebelum guna. Tapi botol clear tranparent ni memang I suka sebab bolehlah I jimat bila guna. Takut cepat habis.



The Smell/Colour/consistency ?

Like you can see, gambar I diatas tu, colour seakan transparent bukan putih ya. Bau pulak dah macam bau hospital sebab Klairs dah buang segala bau-bauan yg ada dalam toner ni. Tapi I suka je.

How I feels : 

Sebelum ni I pakai toner from Naruko. I gatal sangat nak cuba Klairs toner, memang its quite expensive tapi bila ada sale boleh dapt RM60. I normally do 2 methods, biasanya I tuangkan kat tapak tangan and I dap dap into my skin sebanyak 3-5 kali tak adalah sampai 7 kali. Memang malas nak buat 7 kali. Then bila rasa malas nak dap-dap, I drop this toner into pad cotton pastu sapulah kt muka.

Bila dah dap-dap, dia akan cepat absorb dan I feel my skin fully hydrated gitu. Bottom line is, a good basic toner to soothe and hydrate your skin.


Recommended? :

Overall this is a very good product very suitable with my skin. I'll purchase later!

(Disclaimer : This is not paid review. I bought with my own money. Tapi setiap kulit berbeza-beza. What works for me may be not work for you. This is just my personal experience. Try & error gurl)



3 ulasan:

  1. thanks for review and sharing info. haritu shu beli 24k rose gold tu memang berbaloi. thanks sebab review om, shu terasa nak mencuba. almaklumlah kulit berminyak agak susah nak mencari produk yang sesuai.

    yang klairs ni boleh mencuba, kena tunggu sale. hahahahaha

    BalasPadam
  2. harga asal rm120 sale dapat half price bestnya!

    https://messarah.blogspot.com/2018/11/cara-jimat-beli-tiket-flight-airasia.html

    BalasPadam
  3. huargh teringin pulak nak try.dah lama stop toner sebab focus more dekat hydrating essence je lepas baca review terus rasa nak beli

    BalasPadam

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com