OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI
Naruko Tea Tree Anti-Acne Sunscreen SPF 50 Review

Naruko Tea Tree Anti-Acne Sunscreen SPF 50 Review


Assalammualaikum.

Today, I'm going to review the Naruko Tea Tree Anti-Acne Sunscreen SPF 50 . Boleh dikatakan produk Naruko is my favourite product. I dah consume almost 1 months something. Lets read.


Product name : Naruko Tea Tree Anti-Acne Sunscreen SPF 50 
Product Brand : Naruko
Product Type : Sunscreen
Size : 30ml 
Price : RM30 -RM 40 (its depends on the sales)
Availabilty : Watson, Guardian & website Naruko.my

What it claims? 

It is for sun protection & sunscreen, anti bacteria, oil contol, anti acne & also blemish control


How to use?

I just drop dekat into my finger dan apply into the whole my face. Sometimes, I terus tuang je kat muka. Ikut atas cara korang pakai. Tapi jangan apply banyak sangat kang nampak sangat kita ni pakai foundation. Apa-apa hal pun, goncang botol sebelum apply ye.

Packaging ?

Botol kecil yang ada corong di muncungnya. I tak berapa suka sebab bila tuang kat muka, terus keluar banyak. I think better buat pumping bottle. But you can bring everywhere dan tak perlu nak terasa terbeban.



The Smell/Colour/consistency ?

Like you see, digambar I diatas tu, sunscreen ni seakan foundation. Bila tepek kat muka, rasa ringan je. Nampak macam foundation tapi bukan sebenarnya. Warna memang sama tapi rasa tu lain. Btw, bau natural je tak menyengat hidung pun.



How I feels : 

To be honest, motif I beli this sunscreen sebab sunscreen I dari Mary Kay dah habis terus. Sebelum ni I ada baca review pasal sunscreen ni memang best bestlah reviewnya. Bila dah review from others ok, kenapa I tak try? Gittew? I tak nak komen banyak banyak sebab produk ni sesuai and I'll purchase later.


Recommended? :

Overall this is a very good product very suitable with my skin. I'll purchase later!

(Disclaimer : This is not paid review. I bought with my own money. Tapi setiap kulit berbeza-beza. What works for me may be not work for you. This is just my personal experience. Try & error gurl)
Pemenang Segmen Bloglist + Blogwalking by Ombak Bergigi

Pemenang Segmen Bloglist + Blogwalking by Ombak Bergigi



Assalammualaikum.

Inilah saat yang dinanti-nantikan oleh para peserta. Penat tau Om screenshot sebagai bukti. 
Nak tahu korang di tangga berapa? Boleh cek di SINI

https://hanaintown.blogspot.com/2018/10/segmen-bloglist-blogwalking-by-ombak.html
http://www.ciktie.com/2018/10/segmen-bloglist-blogwalking-by-ombak.html

https://darihatimissmulan.blogspot.com/2018/11/segmen-bloglist-blogwalking-by-ombak.html

http://zzzyy.blogspot.com/2018/10/segmen-bloglist-blogwalking-by-ombak.html

www.fizacrochet.com/2018/11/segmen-bloglist-blogwalking-by-ombak.html?m=1

https://mummysupplementshop.blogspot.com/2018/10/segmen-bloglist-blogwalking-by-ombak.html
http://www.zianaeunos.com/2018/10/segmen-bloglist-blogwalking-by-ombak.html?m=1

Jadi inilah pemenang-pemenangnya. Seperti yang dijanjikan, 7 pemenang diatas adalah bloglist Om untuk bulan Dec & Mac 2019.

Tahniah untuk pemenang dan terima kasih kerana menyertai. 

Kebangangan Apakah!

Kebangangan Apakah!



Assalammualaikum.

Kebangangan apakah company I ni! Seriouslah, I rasa I keje amal tiap hari, I thought OT counting after 5pm tapi hq kira 5.45pm for 1 hour, jadi bila I balik 6.30pm, ada balance 45min tu hq tak kira OT. Are u kidding me? Habis tu macam mana kalau hari hari balik 630pm?

Kerja 26 hari balik 6.30pm, mestilah OT 39 jam kan? Takkan 26 jam je, habis tu 13 jam lagi tu kerja amal ke I ni?  Serious memang waste my time. 3 tahun kerja tapi hq buat macam ni. Patutlah bila kira OT selalu je tak sharp, bila I tanya mula masing-masing bagi alasan. Patutlah company I ni ramai je yang berhenti. 

Tak berbaloi langsung! Kerja site dah dalam hutan, tengah ladang sawit. Keluar je 630am pastu balik paling kurang kol 7.30 sampai rumah. Diorang I ni orang bangla ke apa! Tak apalah, tunggu masa I bagi surat cinta, lantaklah nak up gaji beriban pun, sorry I dah tawar hati. Lebih baik kerja MCD!

Spoil my mood je hari ni. 
Lazada 11.11 Shopping Festival - THE BIGGEST ONE DAY SALE

Lazada 11.11 Shopping Festival - THE BIGGEST ONE DAY SALE

Assalammualaikum.

Lazada 11.11 Shopping Festival - THE BIGGEST ONE DAY SALE | Heboh!! Heboh pasal apa ni? Dah tentulah heboh pasal Lazada 11.11 Shopping Festival - THE BIGGEST ONE DAY SALE , buat kaki shopping online tu ini adalah masa terbaik untuk korang perhabiskan masa dan duit korang hehehehe. Dengan adanya 11.11 Shopping Festival Lazada ni, banyak barang yang dijual dengan harga promosi yang kaw-kaw murah! Rugi tak beli.


Om pun dah rambang mata dibuatnya. Tapi memandangkan bulan ni nak bertunang, terpaksalah bantutkan niat untuk grab. Rugi-rugi. Jadi korang jangan rugi macam Om tau. Mana yang nak grab tu, better grab hari ni juga dengan pergi ke platform Lazada 11.11 Shopping Festival - THE BIGGEST ONE DAY SALE . Korang klik je kaat situ, memang macam-macam barangan yang korang akan nampak.

Korang tinggal pilih, bayar dan tunggu barang sampai. Selamat bershopping semua.


Senarai Peserta Segmen Bloglist + Blogwalking by Ombak Bergigi

Senarai Peserta Segmen Bloglist + Blogwalking by Ombak Bergigi


Assalammualaikum.

Sila check no penyertaan korang ye :)

In Shaa Allah pemenangnya akan diumumkan esok.

1. http://www.mialiana.com/2018/10/segmen-bloglist-blogwalking-by-ombak.html

2. http://www.aimisyahirah.com/2018/10/segmen-bloglist-blogwalking-by-ombak.html

3. https://www.safenifeni.com/2018/10/segmen-bloglist-blogwalking-by-ombak.html

4. http://www.ciktie.com/2018/10/segmen-bloglist-blogwalking-by-ombak.html

5. https://www.cikash.com/2018/10/segmen-bloglist-blogwalking-by-ombak.html

6. https://jm2u.blogspot.com/2018/10/segmen-bloglist-blogwalking-by-ombak.html

7. http://www.adianiez.com/2018/10/segmen-bloglist-blogwalking-by-ombak.html

8. http://www.zianaeunos.com/2018/10/segmen-bloglist-blogwalking-by-ombak.html?m=1

9. http://zzzyy.blogspot.com/2018/10/segmen-bloglist-blogwalking-by-ombak.html

10. https://mulan-sahbanu.blogspot.com/2018/10/segmen-bloglist-blogwalking-by-ombak.html

11. https://hanaintown.blogspot.com/2018/10/segmen-bloglist-blogwalking-by-ombak.html

12. http://jombercontest.blogspot.com/2018/10/segmen-bloglist-blogwalking-by-ombak.html

13. https://mummysupplementshop.blogspot.com/2018/10/segmen-bloglist-blogwalking-by-ombak.html

14. https://ciklapunyabelog.blogspot.com/2018/10/segmen-bloglist-blogwalking-by-ombak.html?m=1

15. www.fizacrochet.com/2018/11/segmen-bloglist-blogwalking-by-ombak.html?m=1

16. https://messarah.blogspot.com/2018/11/segmen-bloglist-blogwalking-by-ombak.html

17. https://darihatimissmulan.blogspot.com/2018/11/segmen-bloglist-blogwalking-by-ombak.html

18. http://www.sisgee.com/2018/11/segmen-bloglist-blogwalking-by-ombak.html

19. https://sigadisberkacamata.blogspot.com/2018/11/segmen-bloglist-blogwalking-by-ombak.html


Pencarian Bloglist December 2018 oleh Airah Syahirah

Pencarian Bloglist December 2018 oleh Airah Syahirah




Assalammualaikum.

I join tau, korang apa cite? Takkan tak nak join.

Untuk penyertaan boleh klik banner di atas  ye!

I dah join, korang bila lagi?



Segmen Bloglist + Blogwalking by Ombak Bergigi

Segmen Bloglist + Blogwalking by Ombak Bergigi




Assalammualaikum.

Berita baik untuk bloggers sekalian! Buat pertama kalinya untuk tahun ini, Om ingin melancarkan 
satu segmen untuk blog Ombak Bergigi. Om berharap agar segmen ini mendapat sambutan yang meriah dari semua blogger. Segmen ini adalah percuma. Huhuhu gurau.

Segmen ini akan bermula pada 28 Oct 2018 (Ahad) sehingga 03 Nov 2018 (Sabtu). Segmen ini dijalankan selama seminggu. Seramai 7 orang peserta yang bertuah dan layak menjadi bloglist Ombak Bergigi.

Syarat Untuk Menyertai

1. Follow Blog Ombak Bergigi

2. Follow IG @ombakbergigi

3. Buat satu entri di blog korang bertajuk "Segmen Bloglist + Blogwalking by Ombak Bergigi" 

4. Letakkan banner segmen dan link kan ke blog ini

5. Comment link entri penyertaan di bawah


Nota kaki : kepada newbie, yang masih tidak arif untuk backlink banner segmen, boleh tengok toturial dibawah ini.




Jangan lepaskan peluang tau! "Untung sabut timbul, untung batu tenggelam."

CARA-CARA UNTUK BUAT LELAKI JATUH CINTA

CARA-CARA UNTUK BUAT LELAKI JATUH CINTA

Assalammualaikum ♥

Macam kelakar pulak bila I tibe-tibe nak share cara-cara untuk buat lelaki or pasangan 
korang jatuh cinta pada korang sampai mati. Eh mati lah sangat. 
Baca dengan teliti tau. hahahaha

1. Jangan Cabar Lelaki

Lelaki ni memang penuh dengan ego dan tolonglah jangan sesekali cabar dia. 
Contoh sabar is, "lepaskan saya, saya dah tak tahan dengan keadaan macam ni".

Walaupun korang tak maksudkan benda tu, but once lelaki itu dah buat,
dia akan betul-betul and forget you for real.

2. Lelaki Itu Manja

Ramai orang tak tahu, lelaki ni sebenarnya manja orangnya. Cuma biasalah,
lelaki ni tak pernah nak cakap. Jadi, layan dia bila dia tengah clingy tu.
Cara lelaki bermanja ni, lain-lain. 

Sometimes dia mungkin cerita benda yang dia suka dekat korang mcam bola ke, pancing ke,
moto ke. So just dengar je walaupun korang tak minat benda tu.



3. Jangan Rendahkan Maruah Dia.

Bila cakap macam ni, ramai akan cakap. Tapi sometimes, ramai je yang terendahkan
maruah lelaki tanpa dia sengaja. Just no. Lelaki tak suka dibandingkan. Sesungguhnya
pasangan terbaik buat kau, ialah pasangan kau sendiri. Patutnya kau bagi sokongan dan
bukannya belum apa-apa, dah menjatuhkan. Supportlah sikit.

4. Bila lelaki marah, diam.

Ini yang penting. Sebab bila salah seorang tengah marah, kau kena diam.
Jangan dua-dua nak marah. Memang tak jadi apalah, dan mungkin akan cepat break.
Bila kau tengah gaduh or kecewa dengan pasangan kau, jauhkan diri kejap dan tenangkan
hati. Lepas itu, baru bincang balik secara matang. Jangan bercinta macam kau budak darjah 3.
Bercintalah macam dua orang dewasa, yang takut kehilangan each other. 

5. Buat baik dengan family.

Cara terbaik nak dapatkan hati lelaki adalah melalui keluarganya. Lelaki ni jenis patuh,
lagi-lagi dekat orang yang jaga dia sejak dari kecil. So bila dia nampak kau baik
dengan family dia, dia akan makin sayang dan respect dekat kau.

Ini tidak, kalau balik kampung, bercakap pun tak nak dengan mak ayah dia.
Lepas tu nak ajak cepat balik. Manalah lelaki kau tu tak tension.

So akhir kata, nak ada pasangan, kau kena belajar pasal pasangan kau dan masing-
masing kena hormat each other. Ya lelaki banyak yang trash (curang) tapi bila difikir balik curang
itu bukan urusan jantina. Lelaki dan perempuan pun boleh curang.

xoxo.

Misi Naikkan Pageviews #5

Misi Naikkan Pageviews #5



Assalammualaikum.

Bulan October, I already post about entri Misi Naikkan Pageviews, klik SINI kalau nak baca. Once again, misi I bulan November ni ialah untuk meningkatkan pageviews dan menambahkan lagi 'total unique visitor'. I jealous gila dengan blog yang dah cecah 1 juta pageviews. Geram kot. I nak sangat blog I ni dapat pageviews macam blog-blog lain. 

So far, I boleh simpulkan minggu ni I banyak update entri. At least 2 entri per day. Since Oct till today pageviews I dah hampir 123 130, Alhamdulillah dah meningkat dengan banyak. Bulan Oct je dah dapat 4125 pagesviews, ha banyakkan? Kiranya misi #120000 pageviews dah berjaya. But I jarang nak blogwalking to blog-blog newbies. I don't know why I malas nak blogwalking. Rasanya I kne blogwalking jugak. Suka atau tak I kne buat sebab I dah berazam.

Doakan azam I termakbul ye. 

#128000 pageviews to go! Fighting!
11.11 Shopping Festival - THE BIGGEST ONE DAY SALE KINI BERMULA!

11.11 Shopping Festival - THE BIGGEST ONE DAY SALE KINI BERMULA!


Assalammualaikum uolls.

11.11 Shopping Festival - THE BIGGEST ONE DAY SALE  | Lazada, Lazada, ohh Lazada Baiknya hati kamu untuk adakan contest khas untuk blogger. Rasanya tahun ni sahaja, dah 3 kali kan? Alhamdullilah, syukur kerana Lazada ni memang dah terlalu banyak kali adakan contest untuk blogger. Hadiah pun super duper best dan kali ni Om beranikan diri sekali lagi untuk join contest Lazada.

Oleh itu, Om pun tak nak lepaskan peluang keemasan ni untuk turut serta. Jadi apa tunggu lagi?Jom, kita sama-sama memeriahkan lagi segmen Lazada. Ada yang tak tahu apa syarat-syarat penyertaan, boleh klik [SINI SINI SINIDengan lafaz BISMILLAH, Om join contest ini. 

Apakah 3 produk (atau lebih) yang anda rancang untuk membeli sempena Lazada 11.11 Shopping Festival?

Bagi Om, Lazada ni sangat mementingkan apa yang blogger nak. Setiap contest yang Lazada buat, mesti akan tanya apa yang kita nak sangat beli dekat Lazada dan Om pun tak terlepas untuk ada kehendak ni lagi-lagi Lazada tengah ada 11.11 Shopping Festival - THE BIGGEST ONE DAY SALE kan ^^ Jadi dengan rasa terujanya Om kongsikan disini 4 barang yang Om rancang nak beli :

1. Tefal Super Cook Non-Stick Deep Frypan- 28cm 



Produk Tefal siapa je yang tak kenal kan? Om memang dah rancang awal untuk beli barangan dapur sebelum Om kahwin. Kiranya, inilah produk pertama yang akan ada dalam dapur Om nanti. Eh berangan lebih, kahwinnya tak lagi. Mana tahu guna pan ni masakan tambah sedap lagi? Gittew.

2. Amkov AMK-R2 24MP 1080P 3.0" LCD Rotatable Screen Digital SLR DV Recorder Camera Black

Al-maklum Om ni memang suka bergambar dan abadikan gambar itu di Instagram. Jadi, dengan adanya camera ni lagi cantiklah gambar-gambar Om nanti. Tak hairanlah kalau Om impikan sangat dengan kamera ini. 

3. Melamine Corelle 42 Pcs Dinner Set - Daisy Field


Barang ketiga ni nampak keibuan tapi lama juga Om nak buat keputusan. Banyak sangat pilihan sampai rambang mata dibuatnya. Finally jumpa juga idaman hati & kegemaran Mak Om. Mak mana yang tak sukakan hadiah? Nak-nak hadiah yang memang dia idamkan. Set pinggan correlle dengan harga yang berpatutan, berpandukan reviews barang pula berkualiti. Apa lagi terus click masuk shopping chat dengan harapan Mak akan gembira, ^^

4. SWP 28"Inch Anti-Stracth Surface Supper Light Weight PC+ABs Luggage + TSA Lock

Sebut tentang luggage, jangan ingat nak travel je ye. Om sukakan koleksi luggage yang cantik lagi menarik kau memang deboom. Eh tiber! Om akan survey sampai berpinar biji mata ni semata-mata cari luggage yang betul-betul berkenan. Reviews dan harga berpatutan lagilah membuatkan Om gila nak beli luggage ni di Lazada. 

Begitulah barang-barang yang Om rancang nak beli ketika 11.11 Shopping Festival - THE BIGGEST ONE DAY SALE berlangsung. Kepada pembaca blog Om sekalian, jangan lepaskan peluang ni tau :)  Mana yang nak grab tu, better grab pada 11.11 ni dengan pergi ke platfrom 11.11 Shopping Festival - THE BIGGEST ONE DAY SALE . Bila korang klik je situ, memang macam-macam barangan yang korang akan nampak.

Korang tinggal pilih, bayar dan tunggu barang sampai ^^. Selamat bershopping semua...






OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com