Produk Sampah! - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: Produk Sampah!

14 September 2018

Produk Sampah!

Assalammualaikum.

Produk sampah? 

Korang tahu je kan tentang produk sampah ni. I tahu tak semua produk local tu produk sampah. Ada je our local poeple berusaha nak majukan bisnes diorang tapi pleaselah in the right way. I tak faham kenapa rakyat malaysia ni still nak beli produk sampah? 

I memang team skuad pengguna bijak, I mesti baca info dari FB Khairul Yoi. Setiap hari akan baca satu post beliau. I nak pastikan I tak terbabit or terguna produk produk sampah. I cukup marah bila pengguna produk sampah pertahankan produk yang diorang guna. Banyak je issue-issue pasal produk sampah ni tapi I dont knowlah kenapa ada jugak yang pakai?

Nak cantik tapi guna jalan yang salah. I cannot brain. Korang tahu tak, harga produk sampah ni memang mahal harga yahudi telan todi tapi tak setanding dengan kualiti. Nak beli mahal tak ada masalah, duit masing-masing tapi nanti bila muka dah barai, rasa-rasa berbaloi ke and mampu ke nak rawat balik kulit dengan doktor pakar?

Before nak guna produk sampah, sila buat research & bandingkan harga, bandingkan kualiti. Janganlah korang dok bazirkan duit untuk produk yang lebih kurang sama je krim, toner, warna, tekstur, bau cuma nama je berbeza.

Belilah yang berkualiti.

Ada je beberapa produk sampah dah di banned di 3 negara iaitu Malaysia, Brunei & Singapore. Pengguna produk sampah je yang masih rabun, bukan rabun tapi buta terus sebab tak boleh beza produk produk ni. So far, setahun lebih I rawat kulit sentitif I, I tak pernah lagi jumpa produk yang sama toner, krim, tekstur ni semua. Pengasas produk sampah ni memang tak ada hati perut ke? Serious I kesian dengan pengasas produk local yang betul-betul bagus tapi tak dapat sambutan. Semua dah ditenggelamkan dengan iklan-iklan produk sampah.

Produk sampah ni, kuis dengan kaki ha pastu terajang masuk dalam tong sampah. I'm done with my part, the rest is yours. JAdilah team skuad pengguna bijak, pikir masa depan dulu sebelum nak pakai produk sampah.

Btw,

Tak SEMUA produk local tu sampah! I tak nak mention produk sampah, kang I pulak kena sue. Pikir-pikirkanlah...

5 ulasan:

  1. dulu pernah guna satu produk ni. scrub untuk putihkan kulit katanya. tp bila lepas dah tahu pasal inject vitamin c apa semua ni, terus mcm alahaiiii agaknya founder ni pi cucuk kot. then buat produk sendiri. tipah tertipu rupanya.

    BalasPadam
  2. i tried once dulu but x sesuai dgn kulit n trus stop. till then mmg x guna dah those kind of products

    BalasPadam
  3. totally right om ! nab pun ada pakai local punya dlu. Abis satu muka breakout mengelupas then pedih. Now, pakai yg mmg ada di drugstore or nab tmbah tmbah if betul2 sesuai dgn kulit nab. Alhamdullillah skin nab dah baik dan neutral pH. huhu

    BalasPadam
  4. Tak pernah pakai local product pun sebelum ni. I'm not sure if that is something I should be proud of lol but ntah lah takda the courage untuk nak try local product kot sebab takut makin teruk lol. Tapi ada je local product yg bagus! Hehe :)

    Lenne Zulkiflly | Blog

    BalasPadam
  5. pernah try this one soap, mak belikan. gunakan sehari je muka panas, terus stop. after than that takpernah beli atau terjebak dengan produk local. bukan taknak support tapi sapa suruh buat produk entah apa apa hahaha

    BalasPadam

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com