Please, Don't Be Alone. - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: Please, Don't Be Alone.

15 September 2018

Please, Don't Be Alone.


Assalammualaikum.

Ramai je di antara kita, selalu rasa dia sendiri dan suka pendam perasaan dia. Yes, I'm that person. Korang jangan nak mengelak dan tak mengaku, sebab I tahu, ramai yang macam tu. Kita geng guys. Hahahahah.

I think disebabkan itulah, ramai antara kita ni ada anxiety, depressed and akhirnya
rasa life betul-betul teruk. Bila korang dah besar, korang kena tahu yang bila korang rasa life
korang tak best and korang mula rasa stress gila, korang patut cari seseorang untuk kongsikan
masalah korang. Tapi carilah yang boleh dengar, diharap dan bukannya manusia
yang kaki tikam belakang. 


Korang boleh luahkan segala rasa kurang enak pada family & in case family korang 
pun tak berapa nak di harap, korang boleh terus cari manusia yang boleh dipercayai
yakni pakar-pakar yang ada sijil semua. Hospital government pun dah ada pakar.

Dan,

Apa yan korang perlu buat adalah open diri korang dan jangan lawan seseorang. Sebab
lawan seorang itu, memang sakit dan penat. Lawan seorang ni umpama peperangan
yang tiada henti.

The truth is, kita manusia dan kita ni sentiasa connected dengan other human being. Dan
kalau kita cuba melawan fitran dengan cuba buat sendiri semuanya,
percayalah korang memang susah nak survive dan day bay day, korang akan lemas
dalam perasaan korang sendiri.

Jadi, kalau korang rasa hidup korang macam teruk sangat, cari seseorang. Allah tak pernah kejam,
Mesti Allah akan ada selitkan satu dua tiga empat orang yang boleh diharap yang inShaaAllaah 
boleh dengar segala masalah koang dan tak judge. Allah jadi dan kenalkan korang
dengan manusia sekeliling korang ni semuanya bersebab.


Guys,

You're not alone okay? Jangan give up dan jangan sedih lama-lama. Setiap orang ada 
drama dan kesakitan hidup dia sendiri dan I really hope that, korang
boleh teruskan usaha untuk tidak give up dengan dugaan dunia.

Apa guna ada berjuta ijazah dan dikagumi ramai, tapi hidup kita tak bahagia
seperti yang selayaknya kita dapat?

Fikir semula.

Setiap manusia itu, istimewa kejadiannya. Dan kadang-kadang orang
sekeliling kita buat rasa kita rasa sempurna, hingga kita rasa apa guna, hidup di dunia.
Tapi life kena teruskan dan kita nak atau tak nak, kena kuat juga.

Meh, pegang tangan I.

I know you can do it. 

1 ulasan:

  1. Setuju dengan statement OM.. Kalau ada masalah suarakan kepada seseorang yang kita percaya.. Jangan simpan sorang2, bahaya boleh jadi depression.

    BalasPadam

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com