Men Are Trash ! - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: Men Are Trash !

3 Julai 2018

Men Are Trash !


Assalammualaikum.

"Men Are Trash"

I akan jawab ya bila seseorang tanya 'It is men are trash'. Sukahati I je kan nak buat statement macam tu. Okay I betulkan sikit, hanya 60% sahaja men are trash and 40% lagi, good men! And maybe 50 50 right?

I macam terpanggil nak mengingatkan korang semua yakni kaum hawa di luar sana. I bukannya nak back up hawa tapi bila I makin dewasa, I rasa macam ada kesedaran di hati I untuk bagi tahu semua orang.

'Jangan percayakan lelaki'

Lagi-lagi sebelum kahwin. 

Sebab apa I kata macam ni?

Lepas akad nikah, korang boleh bagi seluruh kepercayaan sebab dah jadi suami korang kan. Kalau korang takut dan tak percaya, better jangan kahwin. Kalau korang rasa dia tak boleh dipercayai 100%, korang kena tanya diri korang dulu, kenapa aku kahwin dengan dia at the first place?

I banyak je kawan lelaki dan apa yang I katakan, sesetengah daripada diorang ni, anggap perempuan tu sebagai satu trofi untuk bermegah-megah even I sendiri pun pernah terkena. Usha itu dapat, usha ini pun dapat. Lepas dah boring, diorang ni tinggalkan macam tu je and go for the next target. Ya, Men Trash begini memang banyak. I memang tak dapat nak nafikanlah.

"Kita di suatu zaman di mana lelaki jahat dan bermulut manis, jadi berani. Dan lelaki yang baik & bertanggungjawab rasa takut untuk meluahkan segala isi hati."

Jadi korang kena lebih berhati-hati. Jangan percayakan lelaki, lagi-lagi sebelum kahwin. Kalau dia nak mengorat korang kan, tanya perancangan dia. Tengok perancangan dia. Kalau ianya menghala ke perkahwinan dan nampak mcam ok, go for it. Jika macam, "Nanti kita fikir lagi, kita muda kan." itu korang tolonglah jadi bijak sikit ye.

Hati-hati sebelum manja sekeping hati, dikhuatiri merana hati.

8 ulasan:

  1. Hati2 dan jangan henti berdoa.Minta Allah beri jodoh yang baik..sebagai wanita..jaga diri.Sejahat mana pun lelaki hujungnya akan mencari isteri yang solehah untuk menjadi ibu pada zuriatnya.

    BalasPadam
  2. Smoga kita dijauhkan dgn lelaki yang dikategorikan sbg men are trash ni. Amin

    BalasPadam
  3. kesian insan yg bernama lelaki.. hehe.. dulu masa bercinta utk kali yg pertama ejulz serius.. tapi akhirnya putus dgn alasan ejulz terlalu baik utk dia.. haa.. wanita mcm ni ada berapa %? hehe.. gurau je. Alhamdulillah berjaya menjadikan cinta ke-2 menjadi suri hati ejulz.. cewahhh.. hehe

    BalasPadam
  4. Jemput join segmen ejulz jika sudi :)
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/segmen-tambah-duit-dengan-kerja-partime_1.html

    BalasPadam
  5. Semoga kita dipertemukan dengan lelaki yg baik2. inshaAllah. sentiasa berdoa padaNYA. <3

    BalasPadam
  6. aida percaya, lelaki yg baik utk wanita yg baik.
    lelaki dan wanita zaman skang ni, OM, boleh sesama memimpin.
    kan skang ni wanita dah setaraf dgn lelaki :)
    apapun, jgn menghakimi sebelum mengenali tau.

    BalasPadam
  7. betul tu OM, banyak sangat kes sampah lelaki ni sampai rasa takut nak keluar dan percayakan maa-mana lelaki.

    BalasPadam
  8. memang banyak lelaki jenis s**pah ni tapi insyaAllah akan ada seorang yang terbaik untuk kita

    BalasPadam

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com