INNISFREE JEJU VOLCANIC COLOR CLAY MASK (CICA) REVIEW - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: INNISFREE JEJU VOLCANIC COLOR CLAY MASK (CICA) REVIEW

7 Jun 2018

INNISFREE JEJU VOLCANIC COLOR CLAY MASK (CICA) REVIEW


Assalammualaikum.

Hari ni I nak review satu produk yang baru I beli. I dah lama nak dapatkan clay mask ni so I beli di Sunway Velocity, level G Kedai Innisfree. I pun buat card innisfree ni sebab senang nanti bila I nak repeat this product. 

Product name : Innisfree Jeju Volcanic Color Clay Mask
Product Brand : Innisfree
Size : 70ml
Price : RM32.50
Availabilty : Innisfree store and Hermo website

What it claims? 

1. Various clay textures

*Water gel clay : Yellow, blue, pink
* Cream clay : Green, purple
* Transforming clay : White, black

2. Multi-Masking mask to combat different skin concerns at one time

* Can using multiple mask packs at the same time according to skin concerns by skin area, instead of skin type. Korang boleh pakai at least 3 jenis clay mask je pada muka tau.

3. 7 colours and 7 functions

*  sebagai kontrol minyak berasal dari klaster vulkanik jeju yang dapat membersihkan pori-pori

* ada 7 warna : kuning (mencerahkan), biru (melembabkan), pink (menyegarkan), hijau (cica-intinya untuk kulit bermasalah), ungu (menenangkan), putih (menghaluskan), hitam (memurnikan/ membersihkan) 


How to use?

I guna setelah cleanser. Apply di wajah dan tunggu berubah warna lebih kurang 5-10 min lepastu korang basuh sampai bersih. I guna only once a week. Jangan lebih tau, tak elok.

Packaging?

A small tube bottle and suitable to bring anywhere you like. Tube ni dilengkapi dengan flip pada penutupnya jadi tidak akan mudah tumpah bila korang tak sengaja terpicit.


Colour/consistency/texture?

Yes seperti kata innisfree, tekstur varian green ni seperti krim dan lembut (tidak ada butir-butirnya). Bila apply into your face, sangat best dan tak rasa pakai mask pun.

How I feels?

I love this product sebab harganya yang berbaloi. Ianya sangat ringan bila diaplikasikan dan baunya tidak menyengat hidung, mudah juga untuk diratakan. Ketika balis, ia sangat senang ditanggalkan. Sesuailah kan dengan harga?

Recommended?

Yes, of course its really recommended!

(Disclaimer : This is not paid review. I bought with my own money. Tapi setiap kulit berbeza-beza. What works for me may be not work for you. This is just my personal experience. Try & error gurl)


2 ulasan:

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com