My Skin More Better Now. - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: My Skin More Better Now.

12 Mei 2018

My Skin More Better Now.



Assalammualaikum.

I gembira sebab I puas hati muka I dah makin sihat sekarang. Gambar kanan pada bulan Jan 2018 dan belah kiri pada May 2018, korang boleh bezakan perubahan yang ketara. I bersyukur sebab perlahan-lahan kulit muka I sihat dan bebas daripada jerawat. 

Yes, I bagi tahu sekali lagi, kulit muka I jadi macam tu sebab I kerja di site. Site ni tempat panas dan berhabuk. Kulit I jadi sensitif dan tak boleh kena habuk halus. I cadangkan pada girls yang kerja di site, please cover up your face. I tak jangka benda macam ni akan berlaku in my life but Its okay for me. Ini semua pengalaman kan?

And also, my skin type is oily skin + sensitive. But no more sensitive, I dah rawat jerawat semua tu dan sekarang hanya untuk menghapuskan oily skin and scars. Before this I ada post about my skin care kan? Boleh baca di bawah ni, klik that link!


I habiskan masa I untuk cari produk yang sesuai dengan muka I. Sebelum ni I guna Mary Kay skincare, sesuai dengan I tapi terlalu mahal and I tak sanggup nak beli lagi. After that, I using produk himalaya, produk himalaya tak berapa sesuai dengan I sebab I have a too much pimple. So I decide to used product from NARUKO. Since I guna naruko, I terus gian nak guna produk dari drugstore. 

Sebelum I nak beli produk, I akan buat research sikit and baca review daripada pengguna. So baru I decided nak beli ke tak. I hope korang pun macam I, xdelah membazir nanti. Beli tapi tak berkesan bila guna. 

I harap my skin more better and better from now. 





6 ulasan:

  1. alhamdulillah.. shu pun masih mencari produk muka yang sesuai. sekarang tengah cuba alaisyah. alhamdulillah ok sikit.

    BalasPadam
    Balasan
    1. jangan gatai cuba produk local tau shu. scary giler. hehehheee

      Padam
  2. Jgn lupa guna sunscreen.. bila guna sunscreen skin dpt d lindungi. Makesure tacap sunscreen every 2 hour.. kadang2 muka breakout sbb terlalu terdedah dgn sinar uv.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ouh yeke kene every 2 hours? I pakai pagi je pastu petang dah tak pakai dah. sbb sunscreen I pakai ni longlasting (8 jam)

      Padam
  3. InsyaAllah, kulit OM slowly will healed. Avoid local product kalau boleh. Wanie bukan nak banned 100% local product ni tapi Wanie sndiri dah pernah kena, naik jerawat tibe2, kulit pedih la ape la.
    Phobia pulak hahahaha

    Lost In Thoughts

    BalasPadam
  4. alhamdulillah. selalu tgk om kat ig, so mmg boleh nampak kulit om dah makin okay. dont give up and tahniah om!

    BalasPadam

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com