What Makes You Different From Everyone Else? - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: What Makes You Different From Everyone Else?

5 April 2018

What Makes You Different From Everyone Else?


Assalammualaikum uolls.

What makes you different from everyone else?

I tertarik dengan tajuk entri daripada 30 days blog challenge. I nak join tapi faham-fahamlah mood nak menaip kadang sangat tak menentu. Jadi, this random post that I want to share it with you guys. I know setiap orang tu ada kelebihan dan kekurangan masing-masing. Tapi apa yang buat diri kita berbeza daripada orang? Buntu jugaklah I nak pikir. Here we go!

Suka dengar lagu Sepanyol.
I love spain song. I tak faham maksudnya but I cuba google translate from some word that I really wants to know. Semestinya, bila nak menyanyi lagu dalam bahasa sepanyol tersangatlah susah, berbelit lidah tau. I suka remix lagu sepanyol dan makes me relax for awhile.

Bekerja full time di site.
Part ni dah jelas berbeza. I choose to working full time at site sebabnya I a kind of person yang cepat boring bila bekerja di dalam ofis. I suka kerja bebas. Kerja site ni macam-macam boleh cuba & nampak. Kerja site buatkan I makin hari makan matang nak berhadapan dengan kehidupan. 

Berperang dengan jerawat.
I dont know since I working at site, I got a very sensitive skin. Dua tahun I alami jerawat yang sangat teruk. Sebelum ni, I tak pernah alami, muka pun bersih dan bebas daripada jerawat. Dulu macam-macam boleh makan, but now semua dah berpantang. Until now, I still fight for get a healthy skin. 

Ni muka tahun lepas, tahun ni macam mana? Boleh check on my ig @ombakbergigi

Bergerak sendiri
I kind of person yang suka bergerak sendiri without friends. Bayangkan, I can go shopping, tengok wayang dan makan sorang di any mall that I wanted to go. I never afraid to being alone. Dulu, I suka jugak hang out dengan kawan-kawan. But I have a bad friendship, so better I being alone. I tak suka berharap sangat dengan orang, mana yang boleh I usahakan, In shaa Allah I usahakan. Lagi pun, I tak suka tunggu orang. 

Tak suka bergantung dengan orang
This is I feel so different with everyone else. I tak suka bergantung sangat dengan orang lain such as friends. Mungkin sebab dah terbiasa bersendiri agaknya. I dont know. So far, I just want to be independent person. Thats it.

So whats about you?



























2 ulasan:

  1. aa~ nak buat jugak tapi pemalas nak update huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. kne rajin update entri, sye ni pun malas gak tpi macam sepi je blog. dulu meriah jugaklah. sekarang dh layu dah

      Padam

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com