Kick The Bucket - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: Kick The Bucket

1 April 2018

Kick The Bucket


Assalammualaikum Uolls.

My Bucket List | Korang mesti pernah dengar dan baca tentang 'my bucket list' kan? My Bucket List boleh dikataertikan dengan 'Kick The Bucket' iaitu kita listkan senarai keinginan atau kemahuan yang kita nak capai sebelum kita mati. Ada yang kata bucket list ni hanya membuang masa dan tenaga. Acah-acah nak buat tapi tak buat buat pun. Bagi Om, bucket list ni sebenarnya satu motivasi untuk kita capaikan sesuatu keinginan yang kita nak. Hidup tak semestinya 'just follow the flow' right? Kita kenallah rasa pahit manis dan getirnya sebuah kehidupan. 

Hidup hanya sekali dan keinginan nak buat sesuatu yang luar kemampuan dan jangkaan sangat inspirasi Om untuk terus menambahkan bucket list. Huuhuhuuhu. Bawah ni adalah senarai bucket list yang Om nak sangat capai dan ada diantara bucket list yang dah om capai. Arghh ayat berbelit, akibat lama sangat tak menaip entri. 

  • Working at site.    Sekarang dah kerja site, sebab dulunya Om ni nak sangat kerja yang sangat sibuk and finally I get it! I'm working since I dont have any experience and Alhamdulillah I heading to 3 years working as site supervisor. 

  • Nak bela Shorthair British Cat. 
  • Learning how to swim.
  • A selfie at Angkor Wat.
  • Get a husband who are non-smoker.
  • Nak ada anak buah perempuan or lelaki. Dah dapat. 2 anak buah perempuan after 4 years waiting.
  • Hiking Gunung di Indonesia
  • A selfie at Nusa Penida, Bali.
  • Ada 7K dalam bank akaun.
  • Kulit muka bebas dari jerawat.
  • A picture in front of The Great Wall. DONE! Om pergi trip backpacker Beijing pada 13hb Januari 2018. Kiranya ni salah satu bucket list I'cant believe I can do it. 

  • First trip to overseas with the strangers. DONE! Om pergi ke Luang Prabang, Laos last year and bergabung dengan group backpacker. Itu pun jumpa dalam group Backpacker Buddies Malaysia. 
  • Sebuah kereta idaman.
  • Solo traveller ke Bangkok, Thailand.
  • Get experience with The Snow.
  • Watch a football game at Stadium Bukit Jalil
  • Explore any countries in Europe.
  • Kena travel at least 5 negara.
  • Go snorkeling DONEKetika ni, snorkeling di Pulau Perhentian dan ada juga snorkeling di Pulau Tinggi, Johor. Om pergi trip ni tahun lepas balik dari Laos. Hihihiih. Tahun lepas sakan berjalan tau! 
    Pulau Perhentian, Terengganu.

Pulau Tinggi, Johor. 








2 ulasan:

  1. Congratulations for crossing few things off on your bucket list :)

    BalasPadam
  2. Takut tak snorkeling? I really want to try snorkeling, tapi Adlin ada thalassophibia :(

    BalasPadam

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com