Rindu Nak Mati. - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: Rindu Nak Mati.

4 Disember 2017

Rindu Nak Mati.

Assalammualaikum uolls.

Rindu Nak Mati | Amboi tajuk entri, kemain lagi tau tak nak kalah tu. Om ni sebenarnya rindu sangat nak cop buku merah yang dah 3 bulan tak cop. Hihihii. Mungkin ada di antara korang yang dah tahu, Om ni jenis kaki jalan aka kaki travel. Yes, I am backpacker tapi tak ada lah terlalu extreme backpackernya tu. Sekadar bercuti with the ciput bajet and get some rest too. 


On August 2017, tak ingat tarikhnya bila. Thats was my first time on this year going to overseas. For those yang belum tahu, kampung Om sebenarnya di Tanjung Pinang, Kepulauan Riau, Indonesia. Jadi basic knowledge tentang Indon, Om ni tahu lah jugak and never ever lies me about rate of rupiah. I know it. *ayat berlagak* 

That trip cuma 4 hari 3 malam sahaja. Tak lama mana, nak tinggalkan keje yang berlambak, nanti balik bercuti lagi berlambak-lambak. Cukuplah sekadar cuti mata je. 


Luang Prabang, Laos? Ha Om tak sangka yang Om akan jejakkan kaki di tempat ni. Ye Om tahu Laos tapi tak tahu tempat dan daerahnya. Laos ni satu satunya negara yang tiada pantai atau laut. Negara ni dikelilingi oleh gunung-ganang. Sumber utama diorang ni ialah Sungai. Tahu Sungai Mekong? Yang selalu sebut dalam buku sejarah tu? Ha negara ni lah. Sungai Mekong kan sungai terpanjang jadi sungai inilah yang jadi sumber utama penduduk Laos. 


Ini lah Sungai Mekong.

the view, Masha Allah.

I'm the person who always love about nature. Tempat-tempat hijau hijau ni. Hihihihih. Sejuk mata memandang tau. Nak rehatkan mata korang tu cubalah tengok alam sekitar. In shaa Allah mata korang segar bugar jadinya. Itulah, Om memang rindu nak mati kat Laos ni tau. Rindu nak backpack ke tempat ni. Suasana dia tu feel like my true home. 

In shaa Allah I will come back to Laos again. Ada masa nanti Om akan taip entri tentang Laos dan itinerary berserta bajet perjalanan. Doakan Om rajin menaip ye. heheheheheh


My first travel partner. 





Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com