Movie Review | Kingsman : The Golden Circle - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: Movie Review | Kingsman : The Golden Circle

26 September 2017

Movie Review | Kingsman : The Golden Circle


Assalammualaikum & selamat pagi semua! Movie review kali ini Om ingin mengulas sebuah filem aksi, komedi dan pengembaraan iaitu filem 'Kingsman : The Golden Circle'. Filem ini telah ditayangkan pada 21 September 2017 dan telah mendapat sambutan hangat di kalangan penonton.



Sinopsis Kingsman : The Golden Circle

Filem Kingsman : The Golden Circle yang berdurasi selama 2 jam 20 minit ini mengisahkan tentang agensi perkhidmatan rahsia iaitu Kingsman telah diperkenalkan pada dunia.  Kingsman merupakan sebuah agensi perisikan antarabangsa, bebas yang beroperasi pada tahap tertinggi bicara. Kingsman yang bermatlamat utama untuk menjaga dunia dengan selamat. 

Untuk siri Kingsman kali ini, menceritakan tentang ibu pejabat mereka telah dimusnahkan dan dunia adalah tebusan. Di dalam perjalanan pengembaraan mereka, mereka telah dipertemukan bersama organisasi perisik bersekutu di Amerika Syarikat yang dikenali sebagai negarawan. Dimana kedua-dua kumpulan ini ditubuhkan pada tarikh yang sama. Dalam pengembaraan baru yang menguji ejen-ejen mereka kekuatan dan kecerdasan. Kedua organisasi rahsia yang elit ini bersama-sama untuk mengalahkan musuh biasa yang kejam bagi menyelamatkan dunia.
sumber : cinema.com.my Kingsman : The Golden Circle


REVIEW

So far, filem-filem Kingsman memang tidak menghampakan termasuk Kingsman : The Secret Service. Ye la, ramai sangat orang cakap cerita ni best, kita pulak yang tak sabar nak pergi tengok. Tak sangka pulak filem ni yang boleh buat korang gelak dan penuh aksi, ada scene bunuh membunuh hahahah cerita aksi kan. Ade scene berlawan dann saat-saat geting pun masih nak berlawak. Watak 'eggsy' memang sangat cool. Siapa yang minat filem aksi+spy+komedi, inilah filemnya. Puas dan berbaloi. Jadi tunggu apa lagi?

RATE

Dengan ini Om memberi 4.5/5 bintang.






2 ulasan:

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com