Toturial #35 : Letak SlideShow Instagram Di Blog.

Jun 08, 2017



Assalammualaikum.

Hi semua! Mungkin kepada yang dah expert dengan coding mesti pandai untuk letak slideshow instagram di blog. Macam di atas tu. Om nak kongsikan kepada pembaca kesayangan Om semua, macam mana nak letak slideshow instagram di blog.

Jemput follow --->

1. Pergi ke link ini ---------> https://snapwidget.com/ 

2. Sila sign up ye tapi nanti akan ter'sign in' dengan sendirinya.

3. Klik pada instagram.


4. Kemudian, klik pada CREATE A NEW WIDGET.

5. Lepas itu, pilih widget yang ini, untuk  SLIDESHOW punya tau.. Klik Create Your Widget.


6. Tekan pada username untuk isi username IG korang. Nanti dia akan suruh korang login IG. Lepas login, automatik akan keluar username korang kat situ.

7. Boleh pilih saiz mengikut kesesuaian size di sidebar blog korang ye.

8. Tekan PREVIEW untuk tengok. Manalah tahu kalau korang tak puas hati ke.

9. Bila dah puas hati, bolehlah klik pada Get A Widget. Copy code yang dia bagi.

10. Buka Dashboard > Layout > Add A Gadget > Html / JavaScript.

11. Paste code yang korang copy tu!

12. SAVE!


SELAMAT MENCUBA YE!

Kalau berjaya, silalah comment di bawah tau. :D






You Might Also Like

9 ulasan

  1. saya punya template sudah tersedia instagramnya. btw terima kasih atas tutorialnya (Y)

    helloaiman

    BalasPadam
  2. tq for sharing kak..and tq for follow me..nice your blog <3

    BalasPadam
  3. Tq sharing dear, nnt nak cuba juga.

    BalasPadam
  4. haaa.. dah lame e'in cari tutorial nie.. thank u awak!

    BalasPadam
  5. Assalamualaikum. Tahniah kerana anda terpilih sebagai salah seorang pemenang Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals!
    Untuk keterangan lanjut dan cara untuk menuntut hadiah anda, sila klik pautan di bawah ini. Terima kasih dan Selamat Hari Raya Aidil Fitri 1438H. Maaf Zahir dan Batin.

    http://www.zukidin.com/2017/06/keputusan-duit-raya-giveaway-by-abam.html

    BalasPadam
  6. wow..boleh buat nih..ehhehe maseh tunjuk ajaq :)

    BalasPadam
  7. Info baharu.. Harusku cuba..
    Thanks for sharing..

    BalasPadam

Sila tinggalkan comment korang disini!