Before And After? MashaAllah!!!

by - November 16, 2016

Assalammualaikum dan salam sejahtera.



Yes, I am already 10 month works as site supervisor at Water Treatment Plant Langat 2, Hulu Langat. Macam tak percaya tapi itulah hakikatnya. Awalnya hanya seorang pelajar yang tidak tahu membaca drawing plan sehinggalah berjaya membaca. Wahh, that's was very unbelievable experience that I have! Mula-mula masuk kerja memang macam tikus yang takutkan kucing tapi sekarang dah macam singa yang sedia untuk membaham mangsa.

Rata-rata ada yang tahu, Om memang mengalami masalah sunburn yang teruk. Tidaklah sampai masalah kritikal. Muka Om sebelum masuk kerja, memang bersih. No pimple wei! Tapi, sebulan je kerja, jerawat berserta kaum kerabatnya memang tak nak berpindah pulak. Makin beranak-pinak ada lah. Geram wei. That time, confident level memang down giler. Bayangkanlah, muka yang selama ni dijaga dengan elok habis hancur lebur. Punah ranah wei hati.



Tapi, ada hikmah sebenarnya. Allah tu nak Om belajar bersyukur. Bersyukur yang Om masih ada muka lagi. Bayangkan orang lain yang mukanya bermasalah macam terkena asid. Ha bayangkan. Orang tu mesti down giler! Kan? I feel that! Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya. Yes I believe that.

Muka Om ni bukan je penuh dengan jerawat je tapi pakej dengan kulit berminyak. Susah nak kontrol sebenarnya. Ditambah dengan muka yang gelap gelita, lagi lah malas nak jaga. Bila keluar dengan kawan-kawan yang cantik secara automatic confident tu terus jatuh merundum. Serious ni! Om tak tipu. Sejak dari tu, Om berazam nak cantikkan balik kulit muka ni. Mak Om perli, gaji banyak tapi nak beli pencuci muka pun kedekut. That time, rasa macam kena tampar berkali-kali. Pedih!





Sebenarnya, sebagai perempuan ni kita wajib ambil berat tentang penjagaan diri, tak kesahlah penjagaan badan ke muka ke. Kita kene jaga. Taknaklah nanti orang level kita ni sebagai pengotor pulak. Think and think. Jadi, berbeza tak muka Om sebelum dan selepas? Korang nak tahu Om pakai product ape? Stay tuned okay!

You May Also Like

19 0000 orang comment sini

  1. Hormon pun salah satu juga om...tak pe..inshaAllah nanti ok semula...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betui tu, hormon jugak yg mengganggu. yelah kejap marah kejap tak. memang naik lah jerawat.

      Padam
  2. om kita sama!. kos busyra pun setiap sem akan turun site. bila turun ja. alamatnya muka abes ler. huhu. nk bg macam sediakala balik. susah nau. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tpi Om time belajar tu tak penah turun site, sekali keje terus habis muka. hehehehe.. pengalaman mengatasi segalanya.

      Padam
  3. sama macam muka saya je sekarang emmmm. burn habis ni belum LI lagi. habislah muka dennnnnn

    BalasPadam
  4. tp senyuman om menawan nmpak ikhlas.. pipi tu montel :( cuit cikit!!

    BalasPadam
  5. tu betul kena ambil berat tentang penjagaan diri, walupun kat site tp tetap nmpk cun..hihii

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak nak nanti dilevel pengotor pulak. ku tak relaaa.

      Padam
  6. A'a berbeza..tak lama lg makin cantik laa OM ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. kak murni ni, heheheheee.. lama tak dengar khabar akak kan.

      Padam
  7. tak sabar nak taw OM pakai produk ape, sbb cik renex pun kulit masalah jugak

    BalasPadam
  8. Cepat2 cite pakai produk ape. Tasabar nak tau ni

    BalasPadam
  9. Baguslah x cepat give up ble org komen macam2. Tengok tu..makin cantik pulak lepas tu :)

    http://www.fatindays.com

    BalasPadam
  10. Singgah dari GA yang sama :)
    Follow sini #593

    http://chanchueshahida.blogspot.my/2016/12/giveaway-salam-sihat-bersama-mashitah.html

    BalasPadam

Sila tinggalkan comment korang disini!