Bila Orang Tegur Kau Makin Hitam.

April 09, 2016

Memaparkan DSC_1893.jpgMemaparkan DSC_1893.jpgAssalammualaikum.

Entri yang pertama di bulan April, Allah makin hari, Om makin sibuk dengan kerja.  Om tiada masa nak buat entri, apatah lagi nak makan. Sangat sibuk. Inilah dikatakan manusia, tak pernah nak bersyukur. Bila zaman belajar dulu sibuk berkata, bilalah nak kerja ni tapi bila dah mula bekerj, haishh bilalah nak belajar ni. Penat bekerja. Ya Allah tak pernah berssyukur! Allahurabbi.

Dua bulan bekerja, memang ketara beb, muka Om. Sunburn teruk. Berbelang macam zirafah. Tak pe, end of this project, Om nak cuba makan qu puteh qu puteh barulah puteh. hahahahaha... Nak dijadikan cerita, seorang surveyor mula tegur ketaranya perubahan kulit. Bacalah perbualan di bawah:

Surveyor, Abg Rezza (bukan nama sebenar) ternampak wallpaper Om di telefon.

Abg Rezza: eh syu, muka kau ke tu? mehh abang tengok gambar kau.

Om: Haah, ini muka syu sebelum keje. 

Abg Rezza: Yeje muka kau ni, lainnya. 

Om: Lah betullah bang, ini muka syu, original tau, no hitam no jerawat, sekarang je problem.

Abg Rezza: Hahahahahaa (gelak besar) Dulu lawa, sekrang dah macam orang bangla, ini kalau abg masuk minang kau ni, tolak duit hantaran sebab kes penipuan. Gambar lain, tengok depan depan lain. Molek molek bagi 15K, terus bagi 5K. hahahaha

Om: Speechless!


Sabarlah wahai hati.. Hitam pun ada orang sayang gittew. 

You Might Also Like

4 ulasan

  1. Tak nampak hitam pun...?

    BalasPadam
  2. ASSALAMUALAIKUM.
    SINGGAH PAGI.
    DARI ~ http://jmbelog.blogspot.my

    BalasPadam
  3. hihi biasa la tu. kerja bidang kita kita ni, tak de masa nak putih putih kan kulit. kalau nak putih pun biar je hitam tu surut sendiri. ahahaha. masa tu baru bersyukur sangat dengan tona warna kulit yang sedia ada. tapi pakai sunblock ya. takut kalau teruk sangat hitamnya, boleh sakit. Happy working! :D

    BalasPadam

Sila tinggalkan comment korang disini!