Apa Itu CPUV dalam Nuffnang?

Januari 01, 2016

Assalammualaikum.

Bertemu kembali. Hihihihi..  


Alhamdulillah, rezeki yang tak disangka. Terima kasih Mr.Nuffnang. Sebenarnya, Om dah lama tunggu En.Nuffnang ni bagi CPUV. 

Apa itu CPUV?

CPUV adalah singkatan kepada Click Per Unique Visitor. CPUV ni bukan mudah tau untuk dapat. Korang wajib update nuffnang korang. Disebabkan Om dah lama berblogging, Om pun merayu-rayu dekat nuffnang supaya nuffnang ni bagi CPUV. Kalau nak tunggu CPC, 10 tahun pun belum tentu boleh cash out. 

Teringin jugalah nak cash out. Cemburu tengok blogger hebat, selalu cash out. Om ni blogger yang tak hebat? Haishh sadis. Pengiklanan akan beli sejumlah bilangan trafik daripada pengunujng unik (UV) blog korang. Kempen ini juga akan tamat apabila kuota atau jumlah trafik UV telah dicapai.

Contoh:
Pengiklan dari Dettol akan bayar korang untuk setiap 1 UV dengan nilai 0.10MYR dengan had maksima sebanyak 500 UV atau sebanyak 50MYR ssepanjang kempen berjalan.

Tetapi, ada juga pengiklanan yang membayar mengikut tempoh masa, katakan selama seminggu. Selama seminggu itulah hari iklan CPUV dari Dettol (contohny) akan kekal berada di dalam blog korang dan pihak iklan kana bayar sebanyak mana UV yang ada ketika kempen berjalan.

Semasa iklan CPUV ini berlangsung nilai UV yang hadir dalam blog adalah lebih, maka Nuffnang akan berikan bonus ini. Bonus ini dibayar oleh Nuffnang dan bukan pengiklan. Take noted!

Jadi korang dah faham?

Om harap korang boleh tunggu entri untuk tips dapat CPUV nuffnang tau. Tunggu jangan tak tunggu :)





You Might Also Like

5 ulasan

  1. nice info... sebelum akk mmg jarang mabil tahu... hehe

    BalasPadam
  2. Selama ni pasang nuffnang , just letak je tp tak tahu "how the systems function " haha . lagi pon blog saya pon baru 6 bulan haha . btw thanks for the info .

    BalasPadam
  3. Akhirnya ada juga orang sudi terangkan. Kalau tak memang tak tahu apa2 pasal CPUV ni. Hehe. Thank you OM ^_^

    BalasPadam
  4. tp kan, nak hantar support tiket tu tu mcm mana?

    BalasPadam

Sila tinggalkan comment korang disini!