Toturial: Pasang ChatBox di Blog

by - September 28, 2015

Assalammualaikum.

Petang semua, hari ni aku nak ajar korang semua cara buat dan pasang CHATBOX di blog. ChatBox ni salah satu perkara yang penting untuk para newbies semua. Senang bila para blogger yang lain nak blogwalking.

Ikut step di bawah:

1. Sign up ke Cbox, korang boleh daftar DISINI.

2. Nanti akan muncul seperti di bawah, isi maklumat dan klik create my cbox, jangan lupa tick i have read......




3. Nanti akan diminta untuk vertification email, jadi korang buka email korang dan buka url yang cbox berikan, then pilih publish.


4. Copy code cbox seperti dibawah. 


5. Layout > Add a Gadget > Edit Html

6. Save. dah jadi tu, komen lah ye ><

- SELAMAT MENCUBA -

You May Also Like

0 0000 orang comment sini

Sila tinggalkan comment korang disini!