Berkesan! 7 Cara Melupakan Kekasih.

September 08, 2015

Assalammualaikum semua.

Malam ni aku nak bagi sedikit tips, bagaimana cara melupakan kekasih a.k.a mantan. Majoriti orang di sekeliling kita pernah mengalami putus cinta dan perkara yang sangat memeritkan adalah melupakan orang yang kita sayang itu. Sakitnya tuh disini, dihati. Emang nggak keliatin sih tapi sakitnya tuh. Tuhan aja yang tau. Pedih. Perih.

Kalau bekas kekasih korang tu mampu hidup bahagia, why not korang kan? Come on, hidup harus diteruskan. Past is past. Untuk apa dikenangkan kembali. Yes, for me as a girl is not easy to forget the person who make our day happy. Trust me is not easy. Tapi kalau kita masih di bawah tempurung, hari hari nak layan lagu sedih, sampai bila? Sampai mata bengkak? Sampai dah tak ada suara, sampai macam tu sekali ke? Kumbang bukan seekor lah sayangku. Kita ni sebagai perempuan harus bangkit, bangkit dari mimpi. Ayuhh bangun!!!

1) Pertama sekali, delete phone number si dia. Kalau boleh, DELETE SEKARANG juga!

2) Removed and block his FACEBOOK,INSTAGRAM,TWITTER and all media social. Do it now!

3) Stop visiting his blog, his wall, his pages, his sites, his house, STOP IT!

4) Berhenti menanyakan hal si dia, ni asal jumpa kawan di je mesti sibuk tanya pasal dia. Diam je lain kali.

5) Kalau boleh buang apa apa  saja yang boleh mengingatkan si dia. Buang segera.

6) Delete lagu-lagu dan movie yang dia suka.

7) Terakhir ni sangat penting, MAAFKANLAH DIA. Ini jalan yang terbaik, kita sesama manusia tiada yang sempurna. Belajar memaafkan walaupun berat, cubalah. In shaa Allah lama lama nanti korang boleh lupakan dia. Percayalah.







You Might Also Like

2 ulasan

  1. amboi gambaq ganaih...hahaha....

    1-6 tu leh la buat...tang 7 tu kena amik masa tu kihkihkih

    BalasPadam
  2. @amylia zulianaitu memang payah, tak semua org boleh memaafkan, betul tak?

    BalasPadam

Sila tinggalkan comment korang disini!