Cara Delete Attribution (Powered By Blogger).

by - Jun 14, 2015

Assalammualaikum dan hai semua.

Om nak ajar korang buang atau padamkan 'Attribution'. Korang tahu tak apa itu 'Attribution?'. Korang cuba scroll dekat bahagian bawah blog korang, hmm ada nampak tak Powered By Blogger. Perkataan tu sebenarnya korang boleh padamkan. Ikut cara cara dibawah :

1. Sign in Blogger > Template > Edit HTML

2. Cari kod di bawah,

<b:widget id='Attribution1' locked='true' title="type='Attribution'>

3. Bila dah jumpa, tukar perkataan true kepada false.

4. Kemudian klik preview, kalau tak ada error , klik save template.

5. Lepas tu buka blog korang dan scroll ke bahagian bawah sekali. Still ada lagi kan perkataan Powered by Blogger atau Dikuasakan oleh Blogger? Okay, klik pada button edit attribution tu (gambar spanar), then klik remove...

6. Selesai.

Selamat mencuba :)

p/s: dah jadi tu, komenlah yer, jangan malas malas, babap nanti :)

You May Also Like

0 0000 orang comment sini

Sila tinggalkan comment korang disini!