Cara Delete Attribution (Powered By Blogger). - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: Cara Delete Attribution (Powered By Blogger).

14 Jun 2015

Cara Delete Attribution (Powered By Blogger).

Assalammualaikum dan hai semua.

Om nak ajar korang buang atau padamkan 'Attribution'. Korang tahu tak apa itu 'Attribution?'. Korang cuba scroll dekat bahagian bawah blog korang, hmm ada nampak tak Powered By Blogger. Perkataan tu sebenarnya korang boleh padamkan. Ikut cara cara dibawah :

1. Sign in Blogger > Template > Edit HTML

2. Cari kod di bawah,

<b:widget id='Attribution1' locked='true' title="type='Attribution'>

3. Bila dah jumpa, tukar perkataan true kepada false.

4. Kemudian klik preview, kalau tak ada error , klik save template.

5. Lepas tu buka blog korang dan scroll ke bahagian bawah sekali. Still ada lagi kan perkataan Powered by Blogger atau Dikuasakan oleh Blogger? Okay, klik pada button edit attribution tu (gambar spanar), then klik remove...

6. Selesai.

Selamat mencuba :)

p/s: dah jadi tu, komenlah yer, jangan malas malas, babap nanti :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com