Toturial : Scroll Box For Blog Archive. - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: Toturial : Scroll Box For Blog Archive.

27 Mei 2015

Toturial : Scroll Box For Blog Archive.

Hai korang semua !

Om nak ajar korang semua, macam mana buat scroll box for blog archive.

Korang tahu tak, apa tu blog archive?

Mesti tak tahu kan, babap kang !


Itulah blog archive, alaa korang punya entri yang lama lama tu.

Mesti korang punya panjangkan, jadi boleh cuba dan kemaskan blog korang.

Tak adalah nanti loading lama sangat.

1. Log in > Dashboard > Template > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates

2. Tekan Crtl F dan cari kod ini :
<div id='ArchiveList>

3. Sebelum korang jumpa kod yang di atas, mesti korang jumpa kod yang bawah ni :
<div class='widget-content'>

4. Gantikan kod <div class='widget-content'> ini dengan kod yang ini :
<div class='widget-content' style='overflow:auto;height:200px'>

5. Korang preview dulu, kalau menjadi baru SAVE okay.

Selamat Mencuba.

Dah menjadi tu, komenlah ye ^^.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com