Ayam Masak Pedas.

by - Februari 12, 2015

Assalammualaikum.

Here, the first recipes for you all guys.
Simple, easy and not take the long time.
Jangan malas dara dara sekalian.
Tak perlu keluar banyak duit untuk resepi ni. 
Hehehee
Selamat Mencuba. 

" Ayam Masak Pedas "

1) 4 ulas bawang kecik
2) 2 ulas bawang putih
3) 1 batang serai
4) 15 batang lada kering



* bahan tadi diblend sehingga halus*


* ayam untuk digoreng *


* goreng ayam separuh masak *


* tumis bahan yang diblend tadi, gunakan sedikit minyak, tumis sehingga pecah minyak *



*  nak sedap, boleh letak sos cili, sos tomato dan sos tiram *
* jangan banyak banyak *
* perisakan bersama garam dan sedikit gula *


* masukkan ayam yang digoreng td, 
ke dalam bahan tumis *


* gaulkan bersama, okay *


* boleh lah letak bawang sebagai hiasan *
* siap *

Taraaaaa!!!!
Siap sudah bah, selamat menjamu selera.







You May Also Like

8 0000 orang comment sini

  1. rajinnya, step by step bergambar resepi ombak bergigi, first time baca ombak ada gigi, salam ukhuwah dari kak ana :)

    BalasPadam
  2. Sedapnya. sy masih lagi x berapa pndi nak masak. masa dulu try nak masak sambal. Orang lain ltk sikit je air masa blend. saya letak punya banyak sampai sambal tu boleh panggil jus cili. kahkah

    BalasPadam
  3. Sedapnya. sy masih lagi x berapa pndi nak masak. masa dulu try nak masak sambal. Orang lain ltk sikit je air masa blend. saya letak punya banyak sampai sambal tu boleh panggil jus cili. kahkah

    BalasPadam
  4. pandainya awak masak... hihi dh boleh komen :B

    BalasPadam
  5. isk.. terliur nengok ni haa.. hehehe

    BalasPadam
  6. Simple & mudah..tq kongsi resepi.

    BalasPadam
  7. ini kalau makan dengan nasi panas-panas memang mabeles!..:-)

    BalasPadam
  8. Salam singgah sini dik....sedapnya ayam masak pedas ni....

    BalasPadam

Sila tinggalkan comment korang disini!