Monday day day.

Januari 12, 2015

Assalammualaikum.




Today is monday. Hari pertama sekolah untuk adik adik yang masih bersekolah. Bagi tempat yang kena banjir mesti ada yang belum pegi sekolah. Aku tabik springlah pada budak yang pegi sekolah tu, tanpa uniform baru, tanpa alat tulis baru. Aku kesian tengok bila diorang ada semangat pegi sekolah, ada yang pakai selipar pegi sekolah. Dah lah dengan lumpur lumpur masih terlekat lagi kat lantai. I very proud of you. In Shaa Allah, keadaan itu akan pulih seperti biasa. Bersabarlah, Tuhan mengujimu. 

Alhamdulillah, kelas untuk hari isnin mula jam 1 petang. Aku ada masa masaklah pagi tu, jimat. Sempat jugak tengok running man. Fanatik habis! Hari panas terik memeriahkan lagi suasana. Tak hujan pon. Syukur alhamdulillah. 


Panas terik bikin ketiak aku melelehkan peluh. Dah lah jarak antara rumah dengan lrt setiawangsa agak jauh. Naik bukit turun bukit, sebab tu tak naik naik berat badan. Slim and maintain.  Tengahari memang Jalan Jelatek takkan busy macam awal pagi. Biasanya, bising dengan hon kereta dan jammed teruk. Annoying kot. Dah nama Bandar KL, mestilah jammed. Bohonglah kalau tak pernah jammed. Hahahhaaha

Sem 6 banyak belajar kira kira. Mass volume mass volume yang banyak jumpa. Too annoying. Kena triple struggle, salah sikit habis semua *madam kata*
Dah lah tadi classmate, ada yang tak balik, problem budak sabah sarawak macam ginilah. Final break 2 minggu jer tapi diorang cuti sebulan. Benci. Naik sem lewat pastu susahkan lecturer nak rapid back apa yang dh study. Annoying!


Simple style. Dh macam boyish dh. Dengan boots yang berkilat bagai, dengan kemeja kotak kotak, hahahah tapi asalkan tutup aurat. Ye dok? Bergaya macam mana pon aurat tu penting. 

Akhir kata, hari ni berjalan dengan baik. Alhamdulillah.

You Might Also Like

0 ulasan

Sila tinggalkan comment korang disini!