Header non-Transparent (PhotoScape)

by - Januari 28, 2015

Assalamualaikum.
Follow this Step okay .
selamat mencuba!

1)Firstly, Download Phoscape Download

2)Then cari Editor (photoscape)

3)Page Editor lebih kurang cam ni :


    4) Cari gambar yang berukuran header korang la yee.  Example : 720x300 or 900x372


5. Cari gambar yang nak dijadikan background.. Make sure gambar tu background dia kosong macam atas


6. Selalunya Gambar Anime banyak macam ni... Lepastu Insert gambar background 

7. tengok garis merah tu..  ( masukkan gambar )


8.Insert kan gambar...

9.Tengok garis garis bagai tu.. Pakai Paint brush and colour all background


10.Than masukkan tajuk blog yang anda nak tulis.. 


11.Kalau nak tambah effect just like gambar ni.. tengok ni.. 


So ni lah hasil nya.. Kalau nak letak garis garis tu pon just sama macam step ke 11.

That's all.

You May Also Like

0 0000 orang comment sini

Sila tinggalkan comment korang disini!