Should we go?

by - Oktober 16, 2014

Assalammualaikum.

Hye you alls. Hye everybody. Hye awak. Hye dia. Hye hye and hye. Terasa lama tak update entri, lama sangat. Lama lama lama.

Straight to the point, apa pendapat korang bila workshop architecture melibatkan engineering? Tak rasa pelik atau patut ke terlibat? Apa faedah bila kami (engineering student) sertai? Adakah ini salah satu skop pekerjaan kami nanti? Hmm

Apa yang aku nampak sepanjang setahun bergelar pelajar kejuruteraan, fakulti aku majoriti pelajar arkitek dan kebanyakkan kami tiada hak untuk bersuara apatah lagi untuk membangkang. Aku rasa pelajar arkitek merendahkan kemahiran kami. Dengan erti kata lain, memboikot. Mungkin ada yang tak perasaan tapi itu lah hakikatnya.

Sepatutnya, apa jua aktiviti architecture tak perlu babitkan engineering. Dah terpampang kat banner, workshop architecture kan, so why we are must join the workshop? Tertanya tapi tiada siapa yang nak jawab.

Pelik lah. Kenapa every year the leader of faculty must architecture student? Vice leader pon sama, architecture student yang pegang. Yang aku tahu, engineering student only ajk. Kenapa eak? Adil ke ni?

Mungkin disebabkan kami minoriti, kami tiada hak untuk membantah. Ikut telunjuk diorang. Aku dah nak habis belajar dah, satu workshop engineering pon tak penah buat.

Aku pelik. Kenapa architecture student yang perlu dibanggakan? Why not us? Why? Why? Why? I need your answer.

You May Also Like

0 0000 orang comment sini

Sila tinggalkan comment korang disini!