its gone

Februari 20, 2014

Assalamualaikum. ..

Fuhh... midterm belum selesai lagi. Tinggal satu paper jer lagi. Paper tu tentang bearing. Tak ada la susah mana, macam soalan matematik spm. Harap dapat full marks.

Sebenarnya, entri kali ni.. aku cuma nak cerita tetang beg dompet aku yang hilang pada isnin yang lalu. Menyedihkan tapi ini semua dugaan. Tuhan nak uji kita. Tuhan rindu dengan kita. Sebab itu dia uji lagi.

Siapa tak gila kalau beg dompet dia hilang secara tiba-tiba. Tak mungkin la kalau beg dompet tu keluar lari dari handbeg kita. Tak masuk akal langsung. Aishhh. Sabat jer la.

Hari isnin tu, lepas je jawab exam, aku dan tasha pergi Kl Sentral untuk ambil account statement cimb bank. Masa tu happy happy jer macam tiada masalah yang datang. Lepas tu, balik dari ambil statement tu terus la pergi makan kat foodcourt kl sentral. Still tak ada apa apa yang berlaku.

But... but... but...

Beg dompet tu hilang bila aku nak balik semula ke setiawangsa. Tup tup tengok hand beg, beg dompet aku tiba tiba hilang. Apa lagi... aku cari kat library kolej but still jugak tak de. Masa tu, satu sen pun aku tak ada duit.

Apa yang aku masa tu, balik daripada makan kat kl sentral tu, aku terus exam engineering math selama 20 minit. Habis jawab jee, aku peegi bursary bagi statement tu then aku study survey measurement kat library.

Yang pastinya.. aku tak peegi mana mana pun dan tak bukak handbeg pun. Aku sibuk study sambil tunggu next paper.  Pelik bukan. Siapalah yang mencurinya? Allah jer yang tahu siapa yang curi.

Tapi aku bernasib baik sebab keesokan harinya, mak call dan cakap beg dompet tu dah jumpe. Rupanya bangla yang jumpe dalam tong sampah di mentari court. Nun jauh di petaling jaya tu. Uishhh... aku tahu mesti budak kolej jugaak yang curi. Budak tu duduk kat blok A mentari court.


Tak ape la... buat baik dibalas baik dan buat jahat dibalas jahat. Aku doakan yang baik baikuntuk si pencuri tu. Semoga pencuri tu dibagikan hidayah olehNya untuk bertaubat. Aminnn.... ya Allah. ...



You Might Also Like

0 ulasan

Sila tinggalkan comment korang disini!