Part time di tempat kerja lama.

by - Jun 23, 2013

Assalammualaikum w.b.t

Berakhirnya,midterm dengan penuh rasa bangga. hahahaha... Belum 2 bulan belajar di City U college,awal-awal da midterm. Tak rasa senak ke tu? Hamboii,otak niey masih tepu dengan maggi dan kemalasan mula menguasai diri.

Pejam celik,pejam celik. Tup tup..dah 2 minggu part time di Eon Big Wangsa Maju,belakang Wangsa Walk,kalau nak tahu. Takut sesat mencari pulak. Alhamdullilah,masa dapat dibahagikan dengan seadil-adilnya.

Satu jam 5 hengget,sapa tak nak kan? Orang kaya pown mesti nak jugak. hahahh. Tiap-tiap hari,mengadun roti yang tak jemu-jemu ku memandang. Lenguh macam mana sekalipun,kerja tetap kerja. Money always in my mind.

Hidup berdikari memang macam nie. Sampai satu tahap,keluarga di kampung boleh terlupa tau. Tak percaya sudah? Siapa suruh percaya kan... hahahah... Mak dan abah Sufi terperanjat bila dengar Sufi bekerja.... Hmmm saje je mak oii...cari duit poket lebih,sampai bila hidup kene orang tanggung.

Nak berjaya,kene belajar daripada bawah. Bukannya mudah. Banyak ujian dan kesabaran akan hadapi. Rasa dah merepek pulak. Hihihih...

Perasaan bangga akan hadir bila Sufi memakai baju ala-ala Chef. Perhh,rasa macam keje kat hotel. Padahal,tukang buat roti je. Berangan je lebih. At least,Sufi ada baju tu. Dan menjadi salah satu,baju kesayangan.


Tengok tu.! Senyuman bukan main lagi cun..hahah... Perasaan... Best keje kat sini tapi tak macam dulu.. Semua orang buat keje masing-masing dengan gurauan yang akan dimainkan. Sekarang ny,keje semua nye nak cepat dan mula rasa stress.

Semua keje kita yang buat sendiri. Tanpa bantuan orang lain. Ya Allah,kembalikan aku pada masa lalu. Ehh..jerebu dah melanda Kuala Lumpur. Masuk dalam rumah tau. Pakai mask bila keluar daripada rumah. Berhati-hati.

Bye..terima kasih kerana sudi membaca.



You May Also Like

0 0000 orang comment sini

Sila tinggalkan comment korang disini!