CARA-CARA UNTUK BUAT LELAKI JATUH CINTA - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: CARA-CARA UNTUK BUAT LELAKI JATUH CINTA

3 November 2018

CARA-CARA UNTUK BUAT LELAKI JATUH CINTA

Assalammualaikum ♥

Macam kelakar pulak bila I tibe-tibe nak share cara-cara untuk buat lelaki or pasangan 
korang jatuh cinta pada korang sampai mati. Eh mati lah sangat. 
Baca dengan teliti tau. hahahaha

1. Jangan Cabar Lelaki

Lelaki ni memang penuh dengan ego dan tolonglah jangan sesekali cabar dia. 
Contoh sabar is, "lepaskan saya, saya dah tak tahan dengan keadaan macam ni".

Walaupun korang tak maksudkan benda tu, but once lelaki itu dah buat,
dia akan betul-betul and forget you for real.

2. Lelaki Itu Manja

Ramai orang tak tahu, lelaki ni sebenarnya manja orangnya. Cuma biasalah,
lelaki ni tak pernah nak cakap. Jadi, layan dia bila dia tengah clingy tu.
Cara lelaki bermanja ni, lain-lain. 

Sometimes dia mungkin cerita benda yang dia suka dekat korang mcam bola ke, pancing ke,
moto ke. So just dengar je walaupun korang tak minat benda tu.



3. Jangan Rendahkan Maruah Dia.

Bila cakap macam ni, ramai akan cakap. Tapi sometimes, ramai je yang terendahkan
maruah lelaki tanpa dia sengaja. Just no. Lelaki tak suka dibandingkan. Sesungguhnya
pasangan terbaik buat kau, ialah pasangan kau sendiri. Patutnya kau bagi sokongan dan
bukannya belum apa-apa, dah menjatuhkan. Supportlah sikit.

4. Bila lelaki marah, diam.

Ini yang penting. Sebab bila salah seorang tengah marah, kau kena diam.
Jangan dua-dua nak marah. Memang tak jadi apalah, dan mungkin akan cepat break.
Bila kau tengah gaduh or kecewa dengan pasangan kau, jauhkan diri kejap dan tenangkan
hati. Lepas itu, baru bincang balik secara matang. Jangan bercinta macam kau budak darjah 3.
Bercintalah macam dua orang dewasa, yang takut kehilangan each other. 

5. Buat baik dengan family.

Cara terbaik nak dapatkan hati lelaki adalah melalui keluarganya. Lelaki ni jenis patuh,
lagi-lagi dekat orang yang jaga dia sejak dari kecil. So bila dia nampak kau baik
dengan family dia, dia akan makin sayang dan respect dekat kau.

Ini tidak, kalau balik kampung, bercakap pun tak nak dengan mak ayah dia.
Lepas tu nak ajak cepat balik. Manalah lelaki kau tu tak tension.

So akhir kata, nak ada pasangan, kau kena belajar pasal pasangan kau dan masing-
masing kena hormat each other. Ya lelaki banyak yang trash (curang) tapi bila difikir balik curang
itu bukan urusan jantina. Lelaki dan perempuan pun boleh curang.

xoxo.

3 ulasan:

  1. sha selalu ws mak bf walaupun mak dia selalu bagi bluetick haha!

    BalasPadam
  2. smua tips dh try kecuali yg no 2 haha

    BalasPadam

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com