Life Is Boring? - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: Life Is Boring?

9 Oktober 2018

Life Is Boring?


Assalammualaikum.

Life is boring?

of courselah tidak. Life korang akan jadi boring disebabkan kau berhenti cari apa yang
boleh membahagiakan korang. Mungkin korang lakukan macam tu sebab korang
terlampu jaga hati orang, terlampau takut untuk cuba sesuatu yang baru dan terlampau selesa
dengan kehidupan sekarang then end up, korang give up.

Tapi,

Sampai bila nak rasa yang tidak enak dan biarkan orang lain je yang indah-indah dalam kehidupan.
Apabila kita berhenti kejar apa yang membahagiakan kita, ketika itulah hidup
kita akan mula boring. Dan akhirnya kita percaya, kita hanya layak lihat orang bahagia.

Hidup itu suatu pilihan. Dan berapa ramai antara kita yang pilih untuk hidup, sehidupnya?

3 ulasan:

  1. betul tu.. Rahsia kebahagiaan adalah rasa SYUKUR.. :)

    BalasPadam
  2. Kalau boring pun janganlah setiap masa.
    Banyak jer... aktiviti berfaedah yang boleh kita buat

    BalasPadam
  3. Boring memanglah boring tapi sebenarnya ada banyak lagi perkara yang boleh kita lakukan, samada nak ataupun taknak saja..

    BalasPadam

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com