Jangan Biar Kain Tak Berlipat. - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: Jangan Biar Kain Tak Berlipat.

25 September 2018

Jangan Biar Kain Tak Berlipat.


Assalammualaikum.

I tahu, ramai je perempuan kat sini yang pemalas sangat nak lipat kain. Selalu juga I baca pos dia
orang pasal nak upah orang lah, laki bagi upah baru dia nak lipat kainlah, nak beli mesin
yang boleh lipat kain la. Macam-macam alasan.

Orang tua-tua dulu selalu cakap,
kain baju jangan biarkan bertimbun. Katil tempat tidur jangan dibiarkan berselerak dan tidak
berkemas. Korang tahu tak? 

Jin amat suka duduk kat dalam kain-kain yang korang malas nak lipat tu ha. Itu tandanya, 
korang dah sediakan  tempat tidur dia, tu pasal lah korang asyik dok dengar bunyi guli
dan orang main tarik perabot.

I malas nak cerita bagi seram tapi Its just peringatan utk korang.

"Jangan biar kain bertimbun. Jin suka duduk kat dalam kain bertimbun. Katil kita pun kena selalu
kemas. Bila nak baring kat atas katil, pukul-pukul dulu serata tilam tu dengan kain sambil
baca ayat kursi. Jin memang suka tidur kat katil kita. Bila tak halau, dia tidurlah dengan kita."

Sekarang,

Baru I tahu kenapa mak selalu bising bila I suka terjah kat tilam bila nk tidur. 
Yelah, bila dah penat, otak dengan badan pun dah lenguh. Ada masa pulak nak bertepuk
tilam tu, so penat mcam mana pun cuba jangan jadi pemalas.

4 ulasan:

  1. Baru tahu.. Bagus perkongsian OM ini..

    BalasPadam
  2. haritu ada terbaca jugak.airah dalam mood malas nak lipat kain sebab pregnant kan mood entah apa2 je. ni kena rajinkan sikit la melipat

    BalasPadam
  3. baru tau ... kenalah merajinkan diri lepas ni :)

    BalasPadam

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com