Pesanan Sebelum Balik Kampung. - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: Pesanan Sebelum Balik Kampung.

11 Jun 2018

Pesanan Sebelum Balik Kampung.


Assalammualaikum.

Ya, kita bakal sambut raya tak lama lagi, 3 hari je tau. Ya Allah sekejap je kan masa berlalu.
Tup.. tup.. tup.. eh dah raya dah? So macam mana dengan persediaan raya korang? Dah ready nak balik kampung? Kalau dah ready, meh baca sikit pesanan sebelum balik kampung.


PESANAN SEBELUM BALIK KAMPUNG!

1) Cabut semua plug kat dinding expect fridge. Kang busuk pulak makanan dalam tu.

2) Buang sampah! Jangan simpan sampah dalam rumah, kang balik dari kampung dah jadi banyak kerja pulak. 

3) Jangan biar baju tersidai di luar ye.

4) Double triple cek kipas dan lampu.

5) Kosongkan dan bersihkan sinki.

6) Bawak toiletteries.

7) Semat baju butang Melayu. Kang tercicir, mana nak cari.

8) Jangan lupa bwak adapter plug charger.

9) Jangan kelam kabut , happy-happy jer.

10) Touch n go topap siap-siap.

11) JANGAN LUPA BAGI SIGNAL!

6 ulasan:

  1. jangan lupa bagi signal. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. part ni susah betul diorang nak buat. geram je.

      Padam
  2. hahaha.. yg paling jarang & paling org tak suka buat adalah yg part last sekali tu..

    https://aerillhassan.blogspot.com

    BalasPadam

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com