10/01/2017 - 11/01/2017 - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: 10/01/2017 - 11/01/2017
Skincare Rutin (Part 3) | From The Beast To The Beauty ❤

Skincare Rutin (Part 3) | From The Beast To The Beauty ❤

Assalammualaikum.
 
Selamat pagi. Om ni dah macam chipsmore, kejap ada kejap tak ada. I'm really sorry sebabnya kekekangan masa dan kerja yang menghimpit Om. Stressnya. Entri kali ini adalah sambungan daripada entri Skincare Rutin (Part 1) | From The Beast To The Beauty ❤   dan Skincare Rutin (Part 2) | From The Beast To The Beauty ❤ . Terima kasih kerana ada followers di instagram yang masih bertanyakan perkembangan wajah Om. Happy jugaklah sebab ada lagi manusia yang ambil berat tentang Om. Terima kasih awak.
 
 Untuk entri sebelum ni, Om kongsikan skincare yang Om gunakan sepanjang muka berjerawat dan Alhamdulillah Om masih gunakannya sampai sekarang. Cuma om nak berpesan pada korang yang tengah bermasalah jerawat tu, please please and please jangan guna sembarangan produk. You need treat them carefully sebabnya bahaya dan boleh memudaratkan lagi kulit korang. Mana tahu one day nanti korang terkena kanser kulit disebabkan oleh produk-produk yang bahaya like local product. Om bukan nak banned local product. Yes ada je local product yang bagus tapi please directly to pakar-pakar, try get their consultation.
 
 
 
 
Penggunaan masker memang tersangat bagus. Masker wajah merupakan bahagian daripada perawatan wajah berkala dan boleh dibuat dengan bermacam-macam bahan. Ianya tergantung pada jenis dan masalah kulit seseorang. Masker wajah untuk kulit kering yang bertujuan membantu menghidrasi dan mengembalikan kelembaban kulit, atau masker bervitamin untuk membantu mencerahkan kulit kusam. Masker tidak harus digunakan setiap hari, cukup 1-2 kali saja setiap minggu.
 
2 jenis mask yang Om guna untuk tanggalkan whitehead n blackhead.

1) MK botanical effects F3 mask. Kenapa F3 sebab my skin mmg berminyak dan sensitif. Harga RM80, too expensive but never mind untuk my skin. Om suka mask ni sebab sambil dia hilangkan whitehead, mask ni boleh hilangkan parut jugak. I love it. Kulit korang macam baby tau nanti, tak percaya?

2) Mask Himalaya Peel-off berharga RM25+...+ pernah viral dulu. I can't remember siapa yg viralkan. Boleh dapatkan di watson or guardian. Om cuba produk ni yup I'm fall in love sebab 100% hilangkan whitehead. Tapi I tak recommend korang guna bila jerawat still ada on ur face. Sbb sakit bila nk tanggalkan. Trust me, Om pernah buat dulu

Mask Om hanya guna 3 kali seminggu. Tak elok pakai tiap2 hari kang nipis pulak kulit tu. Istiqamah memakai in shaa Allah memang cantik kulit.
 
Taraaaa!! Inilah hasilnya. Korang kne istiqomah untuk dapatkan kulit yang sihat dan peloles. Hihihihi
 

Cantik tak kulit Om?
Jadi macam mana? Korang puas hati tak tengok perubahan kulit Om? Om faham mungkin ada yang tak mampu nak memiliki set Mary Kay but its okay, korang kena pandai pilih di drugstore. Himalaya produk organic yang sangat sesuai dengan kulit. The Face Shop pun korang boleh dating dan lihat-lihat produk yang sesuai dengan kulit korang. Produk mahal pun belom tentu dapat elokkan wajah kalau kita sendiri tak istiqomah dalam pemakaiannya. Betul tak? Beli produk mahal pakainya hmmm boleh kira sebab korang sayang nak guna.
 
Untuk sebarang pertanyaan, korang boleh je email Om sufiamukhriz@gmail.com. Manalah tahu korang nak tanya tapi malu malu. Tak pun komen murni je dibawah ni, In shaa Allah Om akan reply satu persatu.
 
Nak cantik nak kulit sihat? Ha perbanyakkan buat research dan membaca ye. Jangan lupa minum air mineral yang secukupnya. Ha barulah kulit cantik. Jom kita berjemaah jadi cantik!!
 
 

 

OM SELESAI MENDAFTAR. DAFTAR APA TU?

OM SELESAI MENDAFTAR. DAFTAR APA TU?

youtube : 250 Subcribes
Instagrammers : 2000 Followers
Bloggers : 2000 visits every month

Assalammualaikum.

Sebenarnya memang banyak platform untuk bloger-blogger menjana pendapatan. Contohnya, SUSHIVID Kalau korang ada salah satu syarat diatas, korang layak untuk daftar SUSHIVID  Pernah dengar tak SushiVid? Om pun baru tahu hari ini, satu platform yang sangat bagus. Dimana, bila kita ajak rakan-rakan blogger, kita akan dapat RM25. Om jadi terkejut bila daftar je, eh dah ada RM25=USD5 dan yang seronoknya no minimum withdrawal. Ha bawak keluar je berapa banyak duit yang ada. Korang boleh mendaftar dengan referral Om dekat SINI. Selalunya banyak web yang referral je dapat income kan. Tapi tidak dengan Sushivid. Situasi win-win. So korang jangan risau, korang mesti dapat RM25.

Betul ke SUSHIVID boleh bantu kita jana pendapatan? 

Ini contohnya, korang klik kat PROPOSE.


Part ini susah sikit sebab kita kena nyatakan serba sedikit idea apa yang kita nak post tentang produk ni. Om pun mati kutu nak bagi idea. hahahahaa try the best.
Selain itu, korang juga boleh join Referall Program (Klik bahagian kiri) dan dapatkan RM10 untuk setiap referall yang berjaya sign up melalui kod unik referall korang. Jadi apa tunggu lagi? Jom daftar dan jana pendapatan korang dengan SUSHIVID. Jom kita cari rezeki sama-sama ^^

Noted: Boleh komen di bawah untuk Om bantu sign up. Tak pun email je : sufiamukhriz@gmail.com











Giveaway Suka Hati Lah by E'in

Giveaway Suka Hati Lah by E'in




Assalammualaikum.

 Om join tau, korang apa cite? Takkan tak nak join.

Untuk penyertaan boleh klik banner di atas  ye!

Om dah join, korang bila lagi?

Om tag : 





OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com