06/01/2017 - 07/01/2017 - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: 06/01/2017 - 07/01/2017
Toturial #35 : Letak SlideShow Instagram Di Blog.

Toturial #35 : Letak SlideShow Instagram Di Blog.



Assalammualaikum.

Hi semua! Mungkin kepada yang dah expert dengan coding mesti pandai untuk letak slideshow instagram di blog. Macam di atas tu. Om nak kongsikan kepada pembaca kesayangan Om semua, macam mana nak letak slideshow instagram di blog.

Jemput follow --->

1. Pergi ke link ini ---------> https://snapwidget.com/ 

2. Sila sign up ye tapi nanti akan ter'sign in' dengan sendirinya.

3. Klik pada instagram.


4. Kemudian, klik pada CREATE A NEW WIDGET.

5. Lepas itu, pilih widget yang ini, untuk  SLIDESHOW punya tau.. Klik Create Your Widget.


6. Tekan pada username untuk isi username IG korang. Nanti dia akan suruh korang login IG. Lepas login, automatik akan keluar username korang kat situ.

7. Boleh pilih saiz mengikut kesesuaian size di sidebar blog korang ye.

8. Tekan PREVIEW untuk tengok. Manalah tahu kalau korang tak puas hati ke.

9. Bila dah puas hati, bolehlah klik pada Get A Widget. Copy code yang dia bagi.

10. Buka Dashboard > Layout > Add A Gadget > Html / JavaScript.

11. Paste code yang korang copy tu!

12. SAVE!


SELAMAT MENCUBA YE!

Kalau berjaya, silalah comment di bawah tau. :D






SEGMEN: BLOG EYJA DOT COM CARIK BLOGLIST

SEGMEN: BLOG EYJA DOT COM CARIK BLOGLIST


SILA KLIK BANNER UNTUK MENYERTAI!

Giveaway 1,000 Kotak PERLASHINE® Kapsul Mutiara

Giveaway 1,000 Kotak PERLASHINE® Kapsul Mutiara


SILA KLIK BANNER DI ATAS JIKA MAHU PERLA SHINE!

Worst Feeling In The World !

Worst Feeling In The World !

Assalammualaikum.

Salam ramadhan yang ke 12 dan kenapa gaji masih tak dapat lagi? Om bengang dari pagi tadi! Dah kenapa gaji tak reti nak dapat-dapat ni. Dah lah duit Om ni di hujung tanduk dan ini adalah Worst Feeling In The World!

Tension!

Korang mesti pernah rasa 'worst feeling' kan? Gambar di bawah ni adalah salah satu worst feeling.
Setakat ni, semua Om dah rasa. heheheh. Korang macam mana?









Ombak Bergigi Turns 22, Happy Bornday To Me.

Ombak Bergigi Turns 22, Happy Bornday To Me.

Assalammualaikum.


3 Jun 1995, I was born in small village and today, it is my birthday. Jika di usia sebelumnya, I am nothing. Tapi di usia yang baru ini I must be something. Masa silam adalah kenangan, masa kini adalah kenyataan, dan masa depan adalah harapan.

   In shaa Allah, Om akan terus semangat untuk menjadi peribadi yang lebih baik, terus belajar dan berkarya di dunia blogging. Sebabnya hasil tak pernah mengingkari kerja keras yang kita usahakan.

Dan yang paling penting, I will make my parent's dream come true even it will take a long time. Anak mak abah akan jadi engineer satu hari nanti.

Doakan Om ya semua! 

Happy Birthday To Me! 












Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals

Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals


SILA KLIK BANNER DI ATAS JIKA MAHU MENANG DUIT RAYA!

Assalamualaikum kepada semua rakan blogger. Selamat menunaikan ibadah puasa. Semoga semua ibadah kita diterima oleh Allah s.w.t. Sempena bulan Ramadhan Al-Mubarak, Abam Kie dan penaja2 yang baik hati sekalian dengan secara rasminya melancarkan Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals. Jom sertai GA yang hebat ini kerana kami sudah menyediakan duit raya dan barangan eksklusif untuk dimenangi. Kalau tak join memang rugilah. Berikut ialah hadiah-hadiah yang ditawarkan:

RM20 X 11 pemenang
RM10 X 13 pemenang
Selendang Rindu X 2 pemenang
Stokin Tangan dan Stokin Silvy X 2 pemenang
Pre-loved Novel X 2 pemenang
Topup RM5 untuk peserta terpantas dan terakhir!

Kesemuanya 32 orang pemenang bakal kami cari!

Syarat-syarat penyertaan:

1. Follow blog dan Google+ penganjur dan penaja-penaja berikut:

* Abam Kie
* Ceritera Ibu
* Shafyqah Azahar
* Dearies Couple
* Jiakreatifelt
* Lovely Sunshine
* Saghah Cheeky Lady
* Sedetik Seketika
* Lea Azleeya
* Queen Bee
* irrayyan.com
* Kasihku Amani
* Hazrina Halim
* Mia Liana

2. Follow instagram berikut. (Bagi peserta yang ada akaun IG sahaja)

* Najiah Shaharain
* Abam Kie
* Mardhiyyah Rosli
* Shafyqah Azahar
* Afdilah Ceritera Ibu
* irrayyandotcom
* mialiana

3. Like Facebook berikut.

* Ina Azzahra
* Ayuni Dibble
* Handsock Murah dan Cantik
* Mialiana.com


4. Buat entri bertajuk Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals

5. Salin dan tampal kod HTML yang disediakan

6. Terbitkan

7. Tinggalkan pautan entri giveaway anda di ruangan komen entri SINI sahaja

8. Siap!

Pastikan anda mematuhi segala syarat yang dinyatakan. Boleh follow blog2 di atas tu sikit2. Lama2 habis la. Honesty is the best policy. Kerjasama rakan2 blogger amat diperlukan dan Abam Kie akhiri dengan ucapan jutaan terima kasih kerana sudi menyertai GA ini. Selamat maju jaya dan selamat menyempurnakan ibadah puasa pada tahun ini!

Jom klik di SINI jika nak join Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals.

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com