Selasa, 22 Mac 2016

Anak Mak Abah Dah Jadi Banglasia.


Assalammualaikum.

Sudah sebulan dua minggu bekerja sebagai 'site supervisor'. Alhamdullilah, Om masih betah dengan pekerjaan. Dah kata minat, ye tak? Kerja tanpa minat ni lain sikit feelsnya. Om cuma berdoa,  biar cuaca ni bertambah elok, jangan panas-panas. Nanti dugaan bila berpuasa. Om tak tahulah macam mana berpuasa dengan bekerja di tempat yang panas. Dugaan beb. Puasa pun kurang dua bulan lagi kan? Ha amik, cepat noo masa lalu *loghat johor* terkeluar pulak. 

Mak Abah Om nak datang KL, end of this month. Mereka nak tengok anak perempuan dia sorang ni, macam mana. Sihat ke tidak. Gemuk  ke kurus ke. Haishhh.. anak dia ni sihat sihat je. Makan pun 5 kali sehari, bahagia betul. Cuma anak mak abah sorang ni dah mewarisi kulit bangladesh. Tak rela nak kasi mak abah tengok. Huarghhh. Rasa Om nak cabut je topeng muka ni. Teruk sangat belangnya.

Siap ada kawan yang cakap, nanti bila dah habis project ni, kau makan collegen, so muka kau ni boleh buat testimoni. Sadis ayat kawan om ni. Bertepek tepek kat muka ni. Sabar je lah. 


Isnin, 14 Mac 2016

Fall In Love 3 Times.

Assalammualaikum.



Before you can grow up, you must fall in love 3 times.

Once you must fall in love with your best friend, ruining your friendship forever. This will teach you who your true friends are, and the fine line between friendship and more.

Once you must fall in love with someone you believe to be perfect.You will learn that no one is perfect, and that you should never be treated as any less than you deserve.

And once you must fall in love with someone that is exactly like you.This will teach you about who you are, and who you want to be.

And when you are through with all that, you learn that the people who care about you the most are the ones that you hurt, and the ones that hurt you are the ones that you needed the most.

But most of all, you learn that love is only a concept and is not something that can be defined; it is different to each person that experiences it. And you will learn to respect each and every person on this earth, knowing that everyone only wants to be loved.


Isnin, 7 Mac 2016

Pesta Bunga di Eco World Majestic, Semenyih.

Assalammualaikum.

Yeay, dua minggu tak updated entri. Masalah betul Om ni. Om tak pandai lagi nak uruskan masa. Balik kerja terus rehatkan badan. Mana ada dah nak belek whatsapp, facebook apatah lagi wechat. Muka Om pun dah terabai. Jerawat tumbuh bagai cedawan lepas hujan. Blackhead whitehead hmm jangan katalah. Berderet deret tumbuh. Stress gila.


Tapi dan tapi, dalam kesibukan bekerja, Om dapatlah jugak 'fulfill my wish'. Ahad semalam Om pergi pesta bunga di Eco World Majestic Semenyih. Siapa pernah pegi kenyit mata sikit. Hihihihiii.. Perempuan ni segarang dia seemo dia, dia tetap suka pada benda yang cantik. Bohonglah kalau tak suka. Lempang nanti.

6 hari kerja, 1 hari cuti, bila dapat cuti tu rasa dia macam nak terbang terbang kat langit biru. Yelah, hakak site supervisor ni 6 hari hadap muka bangla, bila dapat keluar daripada kawasan site, i don't know how to said about my feels right now. Hahahahahaa.. Korang apa tahu. Hihihii.

Jadi semalam hari terakhir untuk pesta bunga. Hari ini dan seterusnya dah tak ada lagi dah. Rugi lah pada siapa yang tak pergi tu, masuk dah lah percuma. Hakak nak belanja korang semua dengan gambar gambar hakak. Dont be jealous.