Toturial : Hilangkan Tarikh Pada Post. - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: Toturial : Hilangkan Tarikh Pada Post.

1 Januari 2016

Toturial : Hilangkan Tarikh Pada Post.

Assalammualaikum.

Hari ni aku nak update entri banyak-banyak. Lepas geram sebab seminggu tak taip entri. Hihihihihi.. Toturial hari ni, aku nak ajar korang cara hilangkan tarikh pada post. Pada yang sudah pakar dengan blog, mesti korang rasa senang macam makan kacang kan? Hehehhe...

Untuk newbie's korang boleh ikut langkah di bawah.

1) Sign In blogger.com > layout.

 2) Klik pada edit, tengok gambar di bawah.


3) Dah klik? Nanti korang jumpa macam bawah ni.


4) Sila untick di kotak tarikh tu ye.

5) Save! Mudah kan?

Selamat mencuba :)

Any request for toturial boleh komen di bawah. 



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com