Khamis, 30 Mei 2013

Big Giveaway by Alia Ali Ahmad

Assalammualaikum w.b.t

Wahai hakak-hakak,habang-habang,hadik-hadik semua,jawab salam dulu tau.Menjawab salam adalah wajib.Sekali lagi,sufi menyertai giveaway. hehehe... excited sebenarnya. walaupun,sufi tak pernah menang tapi sufi dapat ramai kawan. hahahah jom join giveaway ini.

                                klik SINI untuk join



Top Referral :

Top Referral : Novel + Topup RM 5 x 1 Pemenang

Random :
  1.  Pashmina x 2 Pemenang
  2.  Bawal x 2 Pemenang
  3.  Keychain 'melaka' x 7 Pemenang
  4.  Topup RM 3 x 4 Pemenang
  5.  Topup RM 5 x 2 Pemenang
  6.  Bookmark x 4 Pemenang
  7.  Hadiah Misteri x 2 Pemenang
Maklumah : hadiah akan ditambah dari masa ke semasa. Tak janji kalau fulus bertambah la ye . Syarat adalah wajib . Nak novel ? Rajin-rajin la promote .


Rakan yang ditag:
arni lala http://arnilala.blogspot.com/

Isnin, 27 Mei 2013

engineering drawing part 1

Assalammualaikum w.b.t

ehem..ehem..ehem.. semalam sedih menyelubungi diri. Sedih sebab selalu di anggap jahat dimata kawan baik sendiri. Kenapa lah jadi macam ni? Kalau tak suka, cakap je la tak suka! Biarlah Allah yang tahu !

Hari niey kelas bermula jam 10.50 pagi... lambat 20 minit. Sakit hati sufi bila menunggu. Hari ni subjek Engineering Drawing. Belajar basic aje. Spm dulu pown,sufi kelas Akaun dan Addmath. Tapi,bila belajar kat kolej niey. Subjek yang dulu sufi amik kat sekolah,jauh menyimpang kat kolej niey. Macam macam.


korang paham ke? lecture sufi pakai lukis aje dan dia cakap buat kat A3 ! famous sekejap nama Jacob! Jacob ialah kawan sufi. Dia satu bidang dengan sufi. Dalam kelas,sufi seorang aje perempuan. Dalam kelas, Sufi cuma ada 4 orang kawan yang terdiri daripada lelaki. 

Rasa nak nangis,bila tengok kawan kawan sufi yang sama bidang dengan sufi. Kesian kan. Terasa kera sumbang pulak dan sufi rasa maca sufi niey tergolong dengan orang lelaki pulak. Makna taknye, im just only girl in class. Malu tau tapi sufi akan buktikan. Engineer bukan untuk lelaki je. Perempuan mampu untuk menjadi Engineer.



naik juling mata sufi, garis garisan tu. Sakit mata tau. kene banyak bersabar,confident dan peka terhadap apa yang kita buat. Jangan leka sebab nanti kena buat baru pulak.





taraaa...inilah hasilnya. Tidak berapa kemas la,sebab buat kelam  kabut sangat. heheh..sebenarnya tak da  la susah sangat, simple things je.



Alamak,sufi terlupa lah na letak entri tentang barang barang yang digunakan semasa melukis. So,senang la kan. Sebab nanti sapa yang berminat amik bidang kejuruteraan awam boleh la beli skali. 

sufi rasa dah mula merepek dah niey. okey la, sufi nak tidoo. Assalammualaikum w.b.t

Sabtu, 25 Mei 2013

Special Giveaway by Syazlia & Diana

Assalammualaikum w.b.t

Pepatah melayu pernah mengata, "TAK KENAL MAKA TAK CINTA". dan pepatah sufi mengatakan, "TAK JOIN MAKA ANDA RUGI". sufi, sedang join special giveaway by syazlian and diana. hadiah memang lumayan. rugi kalau tak join.  'Special Giveaway by Syazlia & Diana'



                           
www.fatindiana.com  



cerita seram tajuk kumkum,
salam sejahtera dan assalammualaikum.

anak cina ditepi paya,
sufi mukhriz itulah saya.

bawa trelar lalu highway,
jom join special giveaway.

kura kura mengintai perigi,
kalau tak join mesti rugi.

anak dara temani teruna,
mehh follow syazlia & diana.

komen fb rasa disinis,
nak header by cikjarimanis?

jari manis masih terluka,
bak sini berryrich by serbaneka.

 hafal sejarah mudah alpa,
tak menang pown tak pa.

riuh kicauan siburung kenari,
sufi nak undur diri.

ada bus ada kereta,
maaf itu sufi pinta.












    

mini segmen : 2 days

Assalammualaikum w.b.t



                                                      gambar untuk divektorkan.



Rabu, 22 Mei 2013

happy bornday

Assalammualaikum w.b.t

sifat sombong memang tak kan kemana. seriously, im very tired to tired and i have a lot of assignment to do it. fuhhhh,,, moga penat.


tapi di kesempatan ini, sufi nak wish happy bornday to aidil roslan.

happy bornday aidil. make sure you happy. moga dipaanjangkan umo. dimurahkan rezeki. so, belajar kat kedah nanti,tolong jangan lupa saya di kuala lumpur niey.

untuk pengetahuan , aku akan merindui kau. so, selalu la dengr lagu tu. mungkin boleh ubati sedikit kerinduan kau kat aku.

happy bornday, aidil roslan.

Isnin, 20 Mei 2013

jodoh biar DIA tentukan

Assalammualaikum w.b.t

bila kenyang,mata pulak yang ngantok. macam macam. terlupa pula, hai apa khabar mak cik, pak cik..

arghhhh..pabila sentuh bab cinta cintu niey,err aku tak tahu, tak tahu dan tak nak amik tahu. siapalah aku yang nak menentukan jodoh. aku  cuma insan yang amat kerdil disisiNYA. biar besederhana dalam perhubungan,sebab cinta antara manusia tak kan kekal lama.

biarlah yang maha ESA tentukan. Alhamdullilah,aku dah sedar,aku  mula bangkit daripada kenangan lalu. buka mata, buka hati dengan seluas luasnya. siapalah kita untuk mempersoalkan jodoh atau pasangan hidup kita nanti.

serahkan segalanya pada yang maha ESA. aku sedar insan yang selama ini akucdambakan mula menjauh dan berpaling tadah daripada hidup aku. aku redha kalau itu kemahuannya. biarlah dia dengan kehidupannya. mungkin,i can get more than him.

biarlah kita daif disisi dia dan jangan pula kita menjauh dari yang maha ESA. tiada yang indah melainkan cinta akan maha pencipta.

Ahad, 19 Mei 2013

honeymoon di melaka,boleh?

Assalamualaikum w.b.t

city u,,,wuuuppp.... semangat iyeyahhh.......

along memang bertuah sebab da melancong semua negeri kt malaysia niey. aku je yang belum.
memang beruntung la along.minggu lepas pegi kuantan,minggu depan pegi desaru. banyak untung tau niey ye....

bila along tanya,

"UDA NAK HONEYMOON KAT MANA NANTI?"

dengan penuh keyakinan,aku jawab.Dekat melaka,bandaraya bersejarah. along boleh gelak sakan. hamboiii,tdi kemain lagi tanya. niey dia gelak pulak. sakit jiwa gamaknya. along cakap,melaka dah muak tengok muka aku.

arggghhh...ini semua poyo along. takpe,,,nanti gua melancong satu dunia,baru along tau. betapa hebatnye adik dia niey. hajajajahahah.

melaka dipilih sebab aku nak tengok  A Famosa je... tu je sebenarnya.



tak dapt honeymoon kat situ tak pe,,pegi tengok A Famosa pown jadi la. asalkan dapat tengok. hahahaja....

senyum sampai ke telinga

Assalammualaikum....

haii handsome,,hai cantik.. senyum ye....



senyuman pengubat dikala hati terluka.Senyuman mengundang seribu makna.Senyum je kot tanpa perlu berkata apa apa. Senyum itu sedekah. ahahah,,

tengah malam tadi,aku wechat dengan seorang lelaki yang sufi gelarkan "ala ala ustadz".Tergugat iman ini,bila dengar suara dye yang macam perempuan . hahah.. siap ulang ulang dengar suaru tu... hahah kelakar. sampai la ke pukul 1 pagi,baru lah berakhir wechat tu. macam macam soalan ditanya olehnya.

katanya,nak cari jodoh. sebab sampai sekarang dia masih bujang. kesian. bujang terlajak. hahahhaha. macam macam soalan yang ditanya,,,argghh gilaa. yang penting,dia buat aku senyum sampai telinga. mula mula,malas nak layan tapi kesian. dia bosan jadi sufi ajak la berbual .

tengahari tadi,boleh dia tanya.

"KALAU AWAK NI DI TAKDIRKAN BERKAHWIN AWAL...AWAK TERIMA TAK?SAJE TANYE.

terkejut beruk,monyet,kera dan seumpamanya. ya Allahh,kali pertama orang tanya soalan maca, niey... terkejut sihhhh.... senyum sampai ke telinga dibuat olehnya.

macam macam soalan ditanya olehnya,tapi soalan tu je yang akusuka. amboiii,soalan menyeramkan betul., kemain lagi bertanya kat aku niey.

yang penting,apa yang ditanya olehnya aku jawab dengan ikhlas,lahir dari hati. tak nak da tipu tipu niey,,dosa. mula mula tipu,nanti lama lama mencuri pulak..,arghhhhh selisih ... x mahu x mahu.

senyum sampai ke telinga,,,.

Jumaat, 17 Mei 2013

bangkit ,

Assalammualaikum w.b.t

kembali bertemu dengan saya iaitu aku,seorang engineer yang pandai memasak untuk bakal laki masa depannya? ehhh,,awak yang handsome tu!! duduk diam diam dan teruskan membaca dan mungkin anda bakal bakal laki masa depan saya. full stop.

baru setahun jagung,sombong hang poo tuu kemain tinggi lagi. kalah ketinggian aku niey. masa orientation kat kolej tu,ada yang berkata aku berusia 23 tahun. mak aiii,,tua bebeno rasanya... hahahaa sesuka hati jee....

lagi dua minggu< aku akan berusia lapan belas tahun. rasa muda sesangat. cisss!!! muda lah sangat. menghitung hari untuk mati ajeee....

aku dah bersedia untuk menjadi manusia yang lebih matang,tak cengeng dan never to give up ! tiba masanya untuk buktikan,, sufi manusia yang susah untuk menyerah kalah, biarpun jatuh berkali kali itu akan buatkan aku bangkit lagi!

the real aku,akan datang tidak lama lagi. percayalah. aku akan buktikan. yeahhh. semngat membara didada.

tak nak emo emo lagi. tak nak cengeng. dan teruskan melangkah gagah.

bangkit,bangkit dan bangkit daripada tidurmu.

Khamis, 16 Mei 2013

selamat hari cikgu

Assalammualaikum.....

7 hari berlalu dengan pantasnya....aku dah hanpir tiga minggu bergelar mahasiswi di city u college.... rindunya dekat mak dan abah.... rindu teramat sangat da niey.... aku rasa blog niey hampir menghampiri zon usang dan bersawang..... argghhhh.....apa dah jadu niey....

Okeyyy...rasa dah mula merapu da niey.... seperti tajuk diatas.... aku ingin mengucapkan SELAMAT HARI GURU ataupun dikenali sebagai HAPPY TEACHERS DAY....haahahahah....

Kepada guru guru yang pernah mengajarkan aku..aku ucapkan selamat hari guru... cikgu tadika, cikgu sekolah rendah,cikgu sekolah menengah, dan mana mana cikgu la... saya minta maaf andai ketika proses pembelajaran,sayavterover ataupun ternakal.... ampunkan saya cikgu...

Hahahah....banyak sangat kenangan masa zaman persekolahan dulu..... suka duka dikongsi bersama.... ya Allah... aku rindu dengan zaman tu....



Thank you and assalammualaikum..

Ahad, 12 Mei 2013

soalan poyo.

Assalammualaikum w.b.t

malam yang sepi dan sunyi,ditemani bunyi train yang memekak tu. Dan budak atas umah niey,tiba tiba melonjak lonjak kegembiraan,naik runtuh rasanya. Siap kau budak,kalau turun bawah. Akan sufi kerjakan mereka berdua tu. Agak agak la,malam malam buta,tak kan nak terlompat lompat pulak. hishhhh....sobar je la....

Sufi terbaca satu entri niey, pasal soalan, Jadi,sufi berkenan untuk jawab soalan itu. Ada 6 soalan kesemuanya.

Soalan yang pertama,

4 CIRI-CIRI WANITA/LELAKI IDAMAN ANDA?

 × ISLAM,, yang bukan islam dilarang untuk memiliki sufi melainkan dia benar benar ikhlas memeluk islam.
 × SETIA,, sufi suka kepada lelaki yang setia pada bakal bini nya, dan tak curang.
 × TINGGI,, sufi memang obses akan ketinggian. dapat yang tinggi 2 3 inci daripada sufi pun,dikirakan okey la tu. tak nak yang sama tinggi. nanti pakai heels,dia pulak yang pendek.
 × BIMBING,, tahu apa itu bimbing? yang niey,sufi berkonan. bimbing sufi ke arah muslimah sejati. ala ala warak sikit.

soalan yang kedua,

4 ORANG YANG PERNAH ANDA MINATI SEPANJANG HIDUP?

×  Qyue Qyran (bukan nama sebenar )
× Shah Rukh Khan
×  Black Mentor
× Anda (lelaki bkn pempuan oke)

soalan yamg ketiga,

4 PERASAAN SEKIRANYA KELUAR  DENGAN ORANG YANG ANDA MINATI?

× Senyum,, mungkin senyuman itu sampai ke telinga kot. sebab dating dengan orang yang kita suka.
× Gembira,, tak kan sedih punye la.
× Terkejut,, rasa macam nak lempang muka niey,, boleh jadi sawan kot.
×  Menangis

soalan yang keempat,

4 TEMPAT ISTIMEWA YANG INGIN DILAWATI BERSAMA PASANGAN?

× Atap rumah,,boleh menyaksikan bulan dan bintang bersamanya,di kala bulan mengambang.
× Paris,, nak tengok menara eiffel sama sama. nak bagi bunga dekat dia.
× Sekolah sufi,, nk tunjuk kat dia,sufi perna belasah orang smpai orang tu cuti dua minggu.
× Melaka,, nak honeymoon sama sama.

soalan yang kelima,

4 BARANG ISTIMEWA YAMG AKAN DIHADIAHKAN KEPADA PASANGAN.

× TV,,kalau boleh nak yang 50 inci punye..senang sikit, sebab nanti dia nak tengok bola sepak. kan senang,tak yah la lepak kat kedai mamak.
×Frame Gambar,, gambar sufi yang hodoh,cantik,sedih,terkejut,kalau boleh semua perasaan la. pastu nk suruh dia letak kat dalam bilik dia.
× Origami Bentuk Love,, biar dia ingat,hanya sufi sayangkan dia.
×  Patung angry bird,, hahah peneman sufi tidur...

soalan yang keenam,

4 TAJUK LAGU YANG AKAN ANDA NYANYIKAN UNTUK PASANGAN?

× Ohh teruna
× kalau berpacaran
× sepohon kayu
× jika kau rasa getarnya

Isnin, 6 Mei 2013

register college yang kecik tu!

Assalammualaikum........

hai sunshine...... awak apa khabar? tengah makan gula gula ea...... nak banyak boleh ? tak elok tau makan gula gula banyak sangat..,nanti kencing manis pulak....

alhamdulillah.....apa yang dirancang,semuanya berjalan dengan sempurna. kesian aidil roslan yang menunggu sufi di lrt asia jaya... sebenarnya, hari niey sufi register di city u college science and technology.... gara gara sufi yang lembab niey, aidil menunggu selamaa 40 minit...huhu kesian.... 

semua dokumen telah disiapkan tapi sufi terlupa nak fotostat salinan kad pengenalan.. maafla ye kak..... saya niey memang pelupa orangnya..... berekor semut saya makan .... sebab tu lupa tahap kritikal..... 

ehh.... terlupa pulak.... aidil roslan sebagai personal assitant tadi... tolong beratur kan.... tolong pegang handbag dan tolong bagi tau pasal college..... heheheh best jugak ade persona assistant..... kalau setiap hari ada kan best.... saling mengingati andai sufi terlupa.... 

counter 1,2,5 sufi da pass tetapi di counter 3 dan 4, sufi afa masalah.... masalahnye, kenapa tak bawak dokkumen utk PTPTN..... ehhhh.... mana ada marketing bagi tau..... marketing niey pown satu jugak... tak reti nak explain betul betul.... penatnye je sufi bertanya tapi haram dia tak jawab..... soba je jer la..... 

hmmmm.... malas sufi nak membebel banyak banyak....,, insyaallah nanti sufi letak gamba colloge sufi yang tak cantik tu..... hahahahah okeee bye bye sunshine..... ingat jangan makn hula gula banyak sangat.... nanti tak ada kaki nak jalan..... 

thank you,, my sunshine.....